O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Reza Baqir, şeful Misiunii FMI pentru România şi Bulgaria, s-a întâlnit marţi cu lideri ai formaţiunii liberale şi au discutat despre actuala construcţie bugetară, Fondul Suveran de Investiţii şi absorbţia fondurilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul acestor discuţii, liderii PNL şi-au exprimat îngrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, în special în zona componentei de absorbţie a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, liderii liberali au accentuat faptul că bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum şi nu pentru investiţii, o structură care în niciun fel nu poate susţine pe termen lung creşterea economică”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Potrivit sursei citate, preocuparea liderilor PNL s-a manifestat şi în zona cheltuielilor fixe din buget, în special pe componenta susţinerii nivelelor actuale şi viitoare ale salarizării din sectorul public.

În cadrul întâlnirii dintre liderii PNL şi reprezentanţii FMI s-a discutat şi despre derapajele din zona Justiţiei, liberalii spunându-le celor de la Fond că iniţiativele care slăbesc lupta anticorupţie şi ordonanţele care netezesc calea cheltuirii discreţionare a banului public trebuie respinse.

”Mare parte din îngrijorările liderilor PNL au fost împărtăşite şi de membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional”, se mai arată în comunicatul PNL.

Din partea PNL au participat la întrevedere Raluca Turcan - preşedintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte, senatorul Florin Cîţu - vicepreşedinte al comisiei de buget finanţe din Senat şi Andreea Paul. La întâlnire au mai participat reprezentantul României la FMI, Cezar Boţel şi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria.

Echipa Fondului Monetar Internaţional se află în România pentru consultările anuale privind evoluţiile economice şi financiare din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.