Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, luni, că rambursează companiilor din România, în luna martie, 439,38 milioane de lei (96,5 milioane euro) din taxa pe valoarea adăugată (TVA), din care prima tranşă, în valoare de 131,7 milioane lei, este achitată chiar luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea TVA de rambursat anunţată pentru luna martie este mult mai mică decât în mod obişnuit şi reprezintă un nivel minim al ultimilor ani, în condiţiile în care, în ultimul an, sumele TVA rambursate firmelor au variat între 500 milioane lei în mai 2016 şi 1,3 miliarde lei în aprilie 2016.

În martie 2016, ANAF a rambursat firmelor TVA în valoare de 1,1 miliarde lei, ceea ce înseamnă că, în martie 2017, valoarea TVA rambursată firmelor reprezintă sub 40% din valoarea rambursată în aceeaşi lună a anului trecut. 

Potrivit ANAF, deconturile cu restituire şi compensare se ridică la 310,31 milioane de lei, din care 34,36 milioane de lei se compensează şi 275,95 milioane de lei se restituie. În acelaşi timp, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 61,29 milioane de lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale Fiscul va soluţiona toate deconturile pentru care a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 275,95 milioane de lei, plata efectivă va fi realizată în două tranşe - prima tranşă, în valoare de 275,95 de milioane de lei, va fi plătită în 13 martie, iar a doua tranşă, de 144,21 milioane lei, va fi virată în 31 martie. 

Sumele includ, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 21.01.2017, precizează sursa citată.

În luna februarie, valoarea TVA rambursată firmelor de către ANAF a fost de aproape 700 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.