Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la finalul Adunării generale a primarilor de municipii, că membrii Guvernului au „priceperea şi buna-credinţă” să întocmească pachetul de legislaţie care să limpezească funcţionarea administraţiei locale şi care să scoată „toate capcanele puse cu multă ştiinţă cu speranţa că aleşii locali vor pica în ele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu vă rog cu toată seriozitatea să continuaţi colaborarea cu membrii Guvernului care lucrează în domeniile care vă interesează. Sunt absolut convins că au şi priceperea şi buna–credinţă ca împreună cu dumneavoastră şi celelalte structuri asociative, într-un termen mai mult decât rezonabil, să întocmiţi – şi veţi avea şi sprijinul Parlamentului – pachetul de legislaţie care să limpezească o dată pentru totdeauna funcţionarea administraţiei locale şi să scoată din toate legile toate capcanele puse acolo cu multă ştiinţă cu speranţa că din când în când, dacă se poate cât mai des, aleşii locali să pice în ele”, a afirmat preşedintele PSD.

Dragnea a subliniat faptul că, „în foarte scurt timp, legislaţia care să clarifice delimitarea clară între oportunitate şi legalitate trebuie să fie foarte-foarte limpede”.

„Trebuie să nu mai acceptăm să întârziem foarte mult modificarea legii în a spune fără teamă: primarul trebuie să fie controlat doar din punct de vedere al legalităţii, nu din alte punte de vedere, pentru că în celelalte domenii îl controlează cei care l-au ales”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.