Un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, joi după-amiază, pe drumul naţional (DN) 7, în judeţul Argeş, iar o parte din substanţa chimică încărcată în saci a ajuns în apropierea carosabilului, şoferul rănit fiind transportat la spital. În condiţiile în care s-au produs scurgeri de combustibil şi exista riscul unei explozii, imediat după accident autorităţile au blocat drumul, traficul fiind deviat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul autotrenului, un cetăţean turc, a fost preluat de o ambulanţă, suferind mai multe traumatisme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, autotrenul încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu ambalat în saci s-a răsturnat pe DN7, în afara carosabilului, la kilometrul 124, în dreptul localităţii Valea Ursului.

În urma accidentului, o parte din încărcătură a ajuns pe pământ, în apropierea şoselei, iar din rezervorul s-a scurs combustibil. În aceste condiţii, autorităţile au decis blocarea drumului, pompierii asigurând o zonă de protecţie.

Şoferul autotrenului, un cetăţean turc, a fost rănit, suferind multiple traumatisme, inclusiv la cap. El a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi dus la spital.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul pe DN7, la kilometrul 124, a fost oprit, fiind deviat pe ruta A1 – DN7C Piteşti – Curtea de Argeş – DN73C – DJ 678A Tigveni- Poenari - DN7 Morăreşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.