O analiză a portofoliului Gothaer Asigurari Reasigurari din anul 2016 reflectă faptul că, în rândul clienţilor Gothaer, femeile şi bărbaţii sunt în proporţii aproximativ egale interesaţi de siguranţa lor financiară, respectiv înţeleg utilitatea unei asigurări facultative şi o consideră o prioritate pentru bugetul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, la Gothaer, 62% dintre clienţii persoane fizice pe segmentul CASCO au fost bărbaţi şi 38% femei, păstrând proporţia observată la nivel naţional în numărul bărbaţilor şi femeilor care deţin carnet de conducere. Deoarece în România sunt aproximativ 7,14 milioane de şoferi, dintre care 4,84 milioane de bărbaţi1, aşadar aproximativ 67%, putem spune că raportul şoferi – asiguraţi CASCO la Gothaer se păstrează (pornind de la premiza că mulţi dintre posesorii de permis auto sunt şi proprietari de autoturisme).

 

În ceea ce priveşte asigurările facultative de locuinţă, 56% dintre cei care au contractat o poliţă de asigurare de locuinţă în 2016 la Gothaer sunt bărbaţi, iar 44% femei. Astfel, avem şi aici un raport echilibrat.

 

Analizând comportamentul de cumpărare al asigurărilor facultative CASCO, specialiştii Gothaer au sesizat diferenţe între modul în care femeile şi bărbaţii se raportează la asigurarea maşinii lor:

 

-       În esenţă, femeile sunt mai pragmatice şi mai puţin pretenţioase când vine vorba de riscurile asigurate prin poliţa lor CASCO. In esenţă, vor să îşi ştie maşina protejată împotriva celor mai importante riscuri, neacordând atenţie la detalii, aspecte cosmetice sau zgârieturi ce pot afecta autoturismul. 

-       Bărbaţii, pe de altă parte, investesc mai mult timp şi energie în alegerea asigurării potrivite maşinii lor. Este aproape proverbială relaţia specială pe care domnii o au cu autoturismul personal, aşa ca nu ne surprinde faptul că cei mai mulţi aleg produsul cu cele mai complexe acoperiri. Clienţii de acest tip adresează cele mai detaliate întrebări şi se asigură că au incluse în poliţă acoperiri chiar şi pentru riscurile cu cea mai mică probabilitate de a se produce.

 

Gothaer protejează interesele clienţilor săi şi oferă servicii de asigurare de calitate, ce conferă siguranţa bunurilor asigurate. Rezultatele de mai sus reies exclusiv din analiza portofoliului Gothaer Asigurări Reasigurări şi nu reflectă o imagine globală a pieţei de asigurări din România.

Indiferent de modul în care bărbaţii şi femeile înţeleg să se raporteze la asigurări, la Gothaer, toţi clienţii beneficiază de un tratament egal şi transparent, care asigură prevenţia împotriva oricărei forme de discriminare pe criterii de sex, vârstă, religie, rasă, categorie socială, naţionalitate etc.

 

***

 

1 Statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2015.

 

 

Persoană de contact:

Oana Radu

PR Coordinator

0755.015.510

comunicare@gothaer.ro

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

 

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer*. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 81.989.892 mil. Lei în 2015, ţintind să se menţină un jucător important pe piaţa de asigurări din România.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi, brokeri de asigurare şi agenţi autorizaţi, precum şi online, pe www.gothaer.ro.

 

*Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.