Melania Trump a găzduit miercuri un dejun cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii – primul său eveniment solo ca Primă Doamnă, relatează Associated Press, precizând că reporterii au fost scoşi din sală când soţia preşedintelui a început să vorbească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 50 de femei au fost invitate la dineul pentru care au fost instalate mese rotunde în State Dining Room. Pe mese au fost aşezate aranjamente florale cu lalele şi sângele voinicului, în nuanţe de violet.

Printre felurile de mâncare servite s-au numărat salată cu roşii şi mozzarella, pui cu cimbru, gnocchi cu spanac, plăcintă cu mere şi îngheţată cu vanilie. Oaspeţii au fost serviţi cu vin alb.

Printre invitaţi s-au numărat fiica sa vitregă Ivanka, soţia vicepreşedintele Mike Pence, Karen, consiliera preşedintelui Kellyanne Conway şi secretarul educaţiei Betsy DeVos. Preşedintele Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence şi-au făcut apariţia pentru scurt timp la eveniment.

Daily Mail notează că Prima Doamnă, care a fost aplaudată la intrarea în sală, a ales o rochie neagră pentru dejun, nu roşie, aşa cum poartă de regulă femeile din SUA, în semn de solidaritate, de 8 martie.

Majoritatea femeilor din Statele Unite sărbătoresc ziua de 8 martie luându-şi liber de la muncă, pentru a participa la manifestaţii.

Milioane de persoane, în special femei, au protestat în Statele Unite şi în întreaga lume a doua zi după învestirea în funcţie a lui Donald Trump, în cadrul „Marşurilor Femeilor”, organizate pentru apărarea drepturilor civile şi împotriva preşedintelui republican.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor femeilor se tem şi de o interzicere a avortului în Statele Unite, legalizat în 1973.

Pe 23 ianuarie, Donald Trump a făcut deja primul pas către o politică anti-avort, printr-un decret care prevede că fondurile internaţionale de asistenţă internaţională nu pot fi alocate ONG-urilor străine care practică avortul sau militează pentru legalizarea sa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.