Sierra Developments România, unul dintre cei mai importanti investitori si dezvoltatori imobiliari europeni, ar fi putut finaliza mai devreme de luna septembrie 2016 centrul comercial Parklake din Bucureşti, dacă nu ar fi avut probleme cu autorizaţiile de construire şi ar fi putut colabora mai bine cu autorităţile, a declarat marţi directorul general al dezvoltatorului, Ingo Nissen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sierra Developments România a inaugurat, alături de grupul irlandez Caelum Development, cel mai mare centru comercial din 2016, cu o suprafaţă de aproape 70.000 mp. Investiţia în proiect a fost de 180 de milioane de euro.

Dezvoltatorul a admis că a făcut greşeli.

“Când vii cu o investiţie într-o ţară nouă, trebuie să înţelegi cum merg lucrurile în această ţară. Trebuie să înţelegi cum funcţionează autorităţile din această ţară. Eu aş spune că, pentru astfel de proiecte mari, autorităţile ar trebui să ne dea o persoană care să ne facă conexiunile către toate celelalte instituţii la care trebuie să ajungem”, a spus Nissen, în cadrul evenimentului dedicat pieţei imobiliare si de construcţii “Reconstruct”, organizat de Wall-street.ro.

Centrul comercial Parklake din Bucureşti intenţionează să atragă circa 10 milioane de vizitatori în primul an de funcţionare, urmând ca numărul acestora să ajungă la 11-12 milioane începând cu al doilea an de funcţionare.

Sierra Developments România este divizia locală a companiei Sonae Sierra, care este deţinută de doi acţionari - Sonae din Portugalia şi Grosvenor din Marea Britanie.

Compania operează 81 de centre comercilae cu 2,3 milioane de mp de suprafaţă comercială. În România grupul deţine două centre comerciale, în Bucureşti şi în Râmnicu Vâlcea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.