Magazinul de conţinut pentru dispozitive care folosesc sisteme de operare Google aniversează cinci ani de existenţă, fiind lansat oficial în 6 martie 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut în primul rând ca principala sursă de aplicaţii pentru telefoanele cu Android, Google Play conţine aplicaţii pentru device-urile care folosesc sisteme de operare create de Google, de la smartwatch-uri cu Android Wear, la laptopuri cu Chrome OS.

Alături de aplicaţii, Google Play găzduieşte şi alte forme de conţinut, precum muzică, filme şi cărţi. Acestea sunt disponibile contra-cost, fie printr-o plată unică, fie sub formă de abonamente în cadrul unui serviciu de streaming, cum este cazul lui Google Play Music, disponibil şi în România pentru 22 de lei pe lună.

În cei cinci ani de existenţă, Google Play se poate lăuda cu peste 1 miliard de utilizatori în 190 de ţări, milioane de aplicaţii, peste 40 milioane de melodii şi 5 milioane de cărţi în format electronic.

Google Play a reuşit în ultimii ani să contribuie şi la creşterea globală a veniturilor dezvoltatorilor de aplicaţii. De exemplu, în ultimul trimestru al anului trecut, veniturile totale generate de aplicaţiile pentru Android au ajuns la 3,3 miliarde de dolari, cu 82% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2015.

Cu toate astea, Google Play încă se află în cursa de urmărire a principalului său concurent, magazinul de aplicaţii deţinut de Apple. App Store are un avans de 3 ani vechime şi stă încă mai bine la capitolul sume de bani generate pentru dezvoltatori şi calitatea per ansamblu a aplicaţiilor găzduite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.