Asistenta de la Căminul de Bătrâni din Focşani, reţinută pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit peste 7.000 de euro de la tineri cărora le-a promis că-i va ajuta să fie angajaţi în azilul respectiv, iar altora că-i va sprijini să fie reprogramaţi într-un timp mai scurt la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a fost plasată, vineri, în arest la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia a ajuns, vineri, în faţa instanţei, unde procurorii au cerut magistraţilor ca asistenta să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, în contextul în care acum există şase capete de acuzare, dar în trecut a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Magistraţii au respins propunerea procurorilor şi au dispus ca asistenta să fie plasată în arest la domiciliu.

”Respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatei Dumitru Geta, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Dumitru Geta, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.03.2017 şi până la data de 01.04.2017 inclusiv”, se arată în soluţia Tribunalului Vrancea.

Hotărârea magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de către procurori.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, de Direcţia Generală Anticorupţie, în perioada iulie - august 2015 şi septembrie - decembrie 2016, asistenta care lucrează la un cămin de persoane vârstnice din Focşani a pretins şi primit sume de bani totalizând 7100 de euro, de la şase denunţători, promiţând că-şi va exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei Focşani - Căminul de persoane vârstnice, SPCRPCIV Vrancea şi Comisia de expertiză asupra capacităţii de muncă, pentru a le facilita angajarea pe posturi vacante, reprogramarea într-un termen mai scurt la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau admiterea unei contestaţii asupra deciziei de încadrare în grad de invaliditate.

Cercetările în acest caz au fost desfăşurate de către poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că printre cei de la care femeia a luat bani sunt elevi ai unei şcoli postliceale din Focşani, cărora le-ar fi promis că le va aranja angajarea în cadrul căminului de bătrâni. Legătura între asistentă şi elevi s-a făcut când aceştia se aflau în practică la azil.

În anul 2011, femeia, care era atunci asistentă medicală la Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, a fost condamnată tot pentru trafic de influenţă în formă continuată. Atunci, ea a stat în arest preventiv un an, fiind condamnată ulterior la trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de cinci ani, pentru că în perioada 2010 - 2011 le-a promis mai multor persoane că le ajută să-şi facă pensii de handicap sau de boală, în schimbul unor sume de bani. Anchetatorii spuneau atunci că asistenta primea sume cuprinse între 300 şi 1.200 de euro, dar şi că a înşelat în acest mod cel puţin 26 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.