Festivalurile de dans contemporan ”Like CNDB” şi cel dedicat cinefililor - DaKINO, concertul Joshua Radin şi premiera filmului ”Ana, mon amour” fac parte din oferta evenimentelor culturale şi de divertisment din acest weekend, în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul de dans contemporan "Like CNDB - Schimbăm idei" prezintă până pe 26 martie spectacole, discuţii cu publicul, proiecţii ale unor filme din Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului "One World Romania", un workshop şi un performance one on one.

Mihaela Dancs şi Andreea David sunt protagonistele serii de vineri, cu "Duet în trecere”, un spectacol care porneşte de la întrebarea "Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs şi muzică?”, de la 19.30, la sala ”Stere Popescu” din bulevardul Mărăşeşti 80-82. Preţul unui bilet întreg este de 30 de lei, iar redus pentru studenţi, pensionari - 15 lei.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu participă la festival "Like CNDB" cu noul său spectacol, "Un minut de dans sau UF!!!”. Preţul unui bilet întreg este de 50 de lei, iar redus pentru studenţi, pensionari - 25 de lei. 

Concertul de weekend este susţinut de Joshua Radin, artistul ale cărui piese au fost folosite în seriale ca ”Stagiarii”, ”Anatomia lui Grey” şi ”Dr. House”. El concertează pentru prima dată în România, la Hard Rock Cafe din Bucureşti, duminică, de la ora 21.30.

Concertul cântăreţului şi compozitorul american care a lansat şapte albume de studio va fi deschis de duo-ul folk Lily & Madeleine şi de Tiberiu Albu, câştigătorul celui de-al patrulea sezon al emisiunii de divertisment ”Vocea României”. Biletele pentru concertul de la Bucureşti au preţuri de 85 şi 125 de lei, potrivit organizatorilor, şi pot fi cumpărate din reţeaua iabilet.ro şi de la Hard Rock Cafe.

Cinefilii vor putea vedea în cadrul Festivalului Internaţional de Film DaKINO, ajuns la ediţia a 26-a, în premieră în România, cel mai recent film al regizorului Ang Lee, ”Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, sâmbătă, de la ora 21.00, la Arcub.

Tot în cadrul DaKINO, maratonul ”Trainspotting” va da posibilitatea cinefililor să vizioneze în proiecţie consecutive ”Trainspotting” (1996) şi ”T2 Trainspotting” (2017), sâmbătă, de la ora 16.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Programul DaKids va avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului şi la Arcub, vineri, sâmbătă şi duminică. Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul Eventbook.

Pelicula ”Ana, mon amour”, regizată de Călin Peter Netzer şi recent premiată cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin pentru realizări artistice şi tehnice deosebite (montaj), acordat Danei Bunescu, va intra pe ecranele din România de vineri. 

”Ana, mon amour”, cu Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti în rolurile principale, este o adaptare liberă după romanul lui Cezar Paul-Bădescu, ”Luminiţa, mon amour”.

Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, după câţiva ani el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relaţiei lui Toma cu Ana, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relaţie. ”Ana, mon amour" este o poveste despre încercarea unui om de a afla modul în care ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar şi ceea ce nu a gândit au devenit elemente care i-au format viaţa.

Cei care sunt interesaţi de istorie pot vedea de vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României, microexpoziţia ”România în Marele Război prin ochi tinerilor artişti”. Hărţi, afişe de propagandă, fotografii, cărţi poştale, scrisori, jurnale, armament, uniforme şi accesorii, ordine, decoraţii, insigne, brevete, picturi, desene, bancnote şi mărci poştale sunt expuse la sediul instituţiei din Calea Victoriei. 

Şi copiii au program în weekend. Ei pot răsfoi două titluri noi, ”Cadourile lui Aston” şi ”Ai grijă, Petunia”, de la editura Cartea Copiilor, care vor fi lansate sâmbătă, la ora 12.00, la librăria Cărtureşti Verona, în cadrul unui eveniment dedicat celor cu vârste între 3 şi 12 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.