Google anunţă că asistentul său digital va fi, pe viitor, disponibil pentru telefoanele care folosesc cele mai recente două versiuni de Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţat în mai 2016, Google Assistant este un asistent virtual care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a înţelege şi răspunde cât mai corect întrebărilor şi nevoilor utilizatorilor. Acesta a fost iniţial lansat în cadrul aplicaţiei de chat Allo şi răspunde atât comenzilor vocale, cât şi în scris.

Dacă până nu de mult Google Assistant a fost o facilitate exclusivă a smartphone-urilor Pixel, dezvoltate de Google, compania americană extinde disponibilitatea acestuia la toate smartphone-urile care folosesc Android Marshmallow şi Nougat.

Google Assistant va înlocui funcţia de căutare vocală din Android şi va putea fi apelat print-o apăsare prelungă pe butonul Home. Acesta va ajunge pe telefoanele compatibile printr-un update de Google Play Services - componentă integrantă a sistemului de operare.

Din cauza faptului că nivelul de cunoaştere nu este acelaşi pentru toate limbile, Google Assistant va fi mai întâi disponibil în ţări ale căror limbi sunt bine stăpânite de tehnologia celor de la Google, precum Statele Unite, Australia, Canada, Marea Britanie şi Germania.

Din aceste considerente, este posibil ca un asistent Google care să stăpânească bine limba română să fie la ani distanţă. Asta nu înseamnă că Google Assistant nu va putea fi folosit cât de curând în România prin comenzi date în limba engleză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.