Autorităţile locale au retras autorizaţia pentru organizarea unui eveniment din oraşul Gaggenau, unde urma să vorbească ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag. Ministrul turc urma să se adreseze susţinătorilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, fiind vorba de un eveniment de campanie pentru referendumul constituţional din 16 aprilie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Gaggenau a decis să retragă autorizaţia pentru eveniment întrucât sala era mult prea mică pentru mulţimea care şi-a anunţat prezenţa, însă reprezentanţii Uniunii Democraţilor Turco-Europeni (UETD) ar putea să decidă în continuare să organizeze evenimentului într-o clădire mai spaţioasă, unde ar putea să vorbească şi Bozdag.

Germania are cea mai numeroasă minoritate turcă dintre ţările Uniunii Europene, iar mai mulţi reprezentanţi ai executivului turc au anunţat că vor participa la evenimente de campanie în oraşele germane.

Premierul Binali Yildirim a participat deja la un miting din oraşul german Oberhausen, unde a susţinut că Erdogan va participa la mai multe evenimente de campanie în ţările Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.