Trei bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT Vrancea, fiind acuzaţi că au racolat fete minore, o parte dintre acestea dintr-un centru de plasament din localitatea Panciu, pentru practicarea prostituţiei în ţară, dar şi în străinătate. Suspecţii reuşeau să le convingă pe tinere spunându-le că vor lucra la o pensiune din Odobeşti, administrată de unul dintre cei trei bărbaţi, unde vor primi în schimb masă, cazare şi salariu între 500 şi 800 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea au dispus, marţi, reţinerea a trei bărbaţi - Bostănică Anton, Iuga Marian şi Alanei Ionuţ -, pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Începând cu anul 2015, Bostănică Anton, administrator al unei pensiuni din localitatea Odobeşti, a decis ca, sub pretextul angajării ca barmaniţe la barul pensiunii a unor fete minore, ”să desfăşoare activităţi de trafic de persoane, în sensul ca tinerele să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, sumele de bani fiind însuşite de către inculpat”, precizează anchetatorii.

”Profitând de faptul că în general în localitatea Odobeşti cât şi în localităţile învecinate nivelul de trai este scăzut, fiind foarte mulţi copii şi adolescenţi plasaţi în diferite programe de asistenţă socială din cauza unei vulnerabilităţi familiale sociale şi financiare, inculpatul Bostănică Anton a recrutat prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora”, arată DIICOT.

Bărbatul le propunea fetelor să lucreze la pensiune promiţându-le în schimb masă, cazare şi un salariu între 500 şi 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi găsiţi de acesta.

Bostănică Anton şi Iuga Marian au racolat o parte dintre fete pentru practicarea prostituţiei, atât în România cât şi în străinătate, dintr-un  centru de plasament din localitatea Panciu.

Alanei Ionuţ a recrutat o femeie ”sub pretextul unei relaţii de prietenie şi de convieţuire pe viitor, după care a transferat-o către Iuga Marian”.

Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.