Fostul şef al Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral Marian Mitrea este cercetat pentru luare de mită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză că ar fi luat aproape 800.000 de lei mită de la o firmă cu care instituţia avea trei contracte,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au probe că, în perioada martie - aprilie 2010, Marian Mitrea a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale 8% din sumele pe care firma urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), din cele trei contracte de execuţie de lucrări ce erau atunci în curs de derulare.

"Banii au fost pretinşi de inculpat pentru a nu le crea probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA”, au scris procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Potrivit anchetatorilor, pentru a ascunde faptul că s-a dat mită, în perioada aprilie - mai 2010, reprezentaţii firmei beneficiare a contractului au virat unei alte societăţi comerciale suma de 421.141 de lei în şase tranşe, ca urmare a înţelegerii prealabile dintre Marian Mitrea şi administratorul firmei. Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 şi după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, Marian Mitrea ar fi primit efectiv de la administratorul firmei 240.000 de lei în mai multe tranşe.

În perioada iunie 2010 - ianuarie 2012, în aceeaşi modalitate şi pentru derularea celor trei contracte, Marian Mitrea ar mai fi primit de la reprezentanţii societăţii comerciale beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei în mai multe tranşe.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Marian Mitrea acuzaţiile care îi sutn aduse în acest dosar.

Într-un alt dosar, în iunie 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de George Daniel Papari şi Maria-Otilia Antonaru, directori ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, pentru abuz în serviciu, conflict de interese şi folosirea informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii, în cazul închirierii mai multor plaje. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.