Preşedintele Donald Trump se arată îngrijorat de actele de vandalism care au vizat cel puţin două cimitire evreieşti în ultima săptămână şi condamnă asemenea acţiuni antisemite sau motivate de ură. Reacţia preşedintelui american vine după ce aproximativ 500 de pietre funerare au fost avariate într-un cimitir evreiesc din Philadelphia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele continuă să fie extrem de dezamăgit şi îngrijorat de aceste acte de vandalism asupra unor cimitire evreieşti. Preşedintele continuă să condamne în cei mai duri termeni aceste atacuri şi alte forme de acţiuni motivate de ură sau antisemite”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer.

Autorităţile americane caută mai mulţi suspecţi, acuzaţi că au vandalizat aproximativ 500 de pietre funerare într-un cimitir evreiesc din Philadelphia. Acest incident are loc la doar o săptămână de la vandalizarea unui cimitir evreiesc din apropiere de metropola St. Louis.

Numărul mare de pietre funerare răsturnate îi face pe cei mai mulţi localnici să creadă că este vorba de un atac premeditat asupra cimitirului evreiesc Muntele Carmel.

Primarul Jim Kenney a denunţat acest atac, precizând că ”gândurile mele se îndreaptă către acele familii care au descoperit că pietrele funerare ale celor dragi au fost răsturnate... ura nu este permisă în Philadelphia”.

Mii de dolari s-au strâns până în acest moment pentru recondiţionarea pietrelor funerare, în vreme ce o persoană oferă 13.000 de dolari pentru orice informaţii care vor duce la prinderea suspecţilor.

Între timp, şase centre comunitare evreieşti au fost vizate de ameninţări cu bombă doar pe coasta estică, inclusiv un centru din Philadelphia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.