Autorităţile germane susţin că nu există nicio dovadă că ar fi vorba de un incident terorist, după ce un suspect a intrat cu maşina într-o zonă pietonală din localitatea Heidelberg. O persoană a decedat, iar alte două au suferit răni minore în urma accidentului, iar principalul suspect este un cetăţean german originar din Heidelberg, dar care a închiriat autovehiculul din Hamburg, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalul suspect este un localnic în vârstă de 35 de ani, care a încercat să fugă de la locul accidentului, dar a fost urmărit şi împuşcat de un poliţist în apropiere de o piscină din Heidelberg, o localitate situată în apropiere de Frankfurt pe Main.

De asemenea, acesta a refuzat până în acest moment să răspundă la întrebările anchetatorilor, fiind în continuare internat într-un spital din Heidelberg.

Anterior, poliţia locală a dezminţit că bărbatul ar fi un migrant, după ce internauţii au încercat să susţină că este vorba de un atac terorist comis de un refugiat.

Germania a primit în ultimii doi ani peste un milion de migranţi.

Persoana decedată în presupusul atac este un bătrân german în vârstă de 73 de ani, în vreme ce răniţii sunt un bărbat austriac în vârstă de 32 de ani şi partenera sa bosniacă de 29 de ani.

”Pe baza investigaţiei nu există niciun semn al unui motiv terorist. În timpul interogării, suspectul nu a răspuns la nicio acuzaţie”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Heidelberg.

Potrivit comunicatului, suspectul a fugit de la locul accidentului înarmat cu un cuţit de bucătărie. 

De asemenea, poliţiştii au reuşit să-l înconjoare la câteva străzi distanţă, dar acesta a ignorat ordinele primite de la autorităţi de a arunca cuţitul şi a se preda.

După ce nu a reuşit să-l oprească cu un spray cu piper, un poliţist l-a împuşcat pe suspect în stomac.

Acesta din urmă a fost operat într-un spital local şi este în afara oricărui pericol.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul nu avea niciun cazier penal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.