Din poziţia sa de numărul trei pe o piaţă a smartphone-urilor dominată de Apple şi Samsung, Huawei şi-a prezentat duminică la Mobile World Congress 2017 noile flagship-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu un design care, în mare, duce cu gândul la ultimele trei modele de iPhone, cele două noi smartphone-uri păstrează totuşi o doză de originalitate care se vede cel mai bine în zona în care sunt poziţionate cele două camere foto.

Huawei duce mai departe parteneriatul cu cei de la Leica şi continuă trendul cu două camere foto. Ambele telefoane au o cameră foto de 20 MP cu senzor monocrom şi una de 12 MP cu senzor color. Camera lui P10 are o apertură f/2.2, în timp ce senzorul foto de pe P10 Plus va primi mai multă lumină graţie unei aperturi f/1.8.

Ecranul lui P10 este de 5,1 inch, cu rezoluţie full HD, în timp ce P10 Plus ridică ştacheta la 5,5 inch, cu rezoluţie QHD.

Cele două device-uri folosesc un chipset Kirin 960. P10 oferă 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, în timp ce P10 Plus va oferi 6 GB RAM şi 128 GB pentru stocare internă. Ambele includ suport pentru carduri de memorie.

Cum era normal, modelul P10 Plus are o baterie mai mare - 3.750 mAh, faţă de 3.200 mAh, cât este capacitatea bateriei cu care este dotat P10.

Huawei a promis în cadrul evenimentului de lansare că aplicaţiile se vor deschide pe noile sale telefoane cu 20% mai repede decât pe restul device-urilor. Acest lucru, susţine producătorul, se datorează algoritmilor de inteligenţă artificială care vor învăţa şi vor face modificări în funcţie de modul în care utilizatorul foloseşte telefonul.

Cele două telefoane vor intra pe piaţa europeană în martie. P10 va costa 649 de euro, în timp ce P10 Plus va putea fi cumpărat cu 699 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.