Autorităţile malaeziene au descoperit că fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit în maxim 20 de minute după ce atacatoarele i-au întins pe faţă neurotoxina VX. De asemenea, autopsia a demostrat că moartea lui Kim Jong Nam este tipică unei otrăviri cu neurotoxina VX, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ultimele sale momente au fost extrem de dureroase.

Kim Jong Nam a fost atacat în urmă cu două săptămâni de către două suspecte convinse că participă la o farsă TV. Cele două femei i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX - considerată cea mai toxică substanţă chimică şi catalogată drept armă chimică de către Naţiunile Unite.

Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a cerut imediat ajutorul angajaţilor aeroportului şi a fost transportat la clinica aeroportului din Kuala Lumpur.

Autorităţile malaeziene au nevoie de o probă ADN pentru a-l identifica pe Kim Jong Nam.

”Odată ce am identificat persoana, munca noastră s-a terminat”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.