Autorităţile malaeziene au declarat sigur pentru pasageri terminalul aeroportului internaţional din Kuala Lumpur, unde atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pe fratele dictatorului Kim Jong-un. Experţii nu au găsit nicio urmă de substanţe toxice în urma unei operaţiuni de curăţare, care a avut loc la aproape două săptămâni după asasinarea lui Kim Jong Nam, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a explicat că neurotoxina utilizată în asasinare a cauzat ”o paralizie extrem de gravă”.

Mai multe echipe de specialişti, criminalişti şi chiar experţi în radiaţii nucleare au verificat în timpul nopţii fiecare colţ al aeroportului internaţional din Kuala Lumpur.

”Ca urmare a finalizării operaţiunii, putem să confirmăm următoarele lucruri: în primul rând nu s-a găsit nicio substanţă toxic în terminalul KLIA2, în al doilea rând KLIA 2 este curat de orice posibilă contaminare cu o substanţă toxică, iar în al treilea rând am declarat zonă sigură în KLIA2”, a declarat şeful poliţiei statale din Selangor, Abdul Samah Mat.

Neurotoxina VX este considerată o armă de distrugere în masă, fiind inclusă în Convenţia Armelor Chimice din 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.