Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a intensificat vineri după-amiază atacurile verbale spre Franţa, Suedia şi Germania, pictând imaginea unui continent ”infestat” cu jihadişti, relatează France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uitaţi-vă la ce se întâmplă în Suedia. Uitaţi ce se întâmplă în Germania. Uitaţi ce se întâmplă în Franţa. Uitaţi-vă cum arată Nisa şi Paris”, a declarat miliardarul republican la reuniunea conservatorilor de la Conservative Political Action Conference.

Donald Trump a atras în special atenţia asupra situaţiei din Paris.

”Am un prieten, el este un tip foarte, foarte important. Iubeşte oraşul Luminilor”, a povestit liderul de la Washington.

De asemenea, miliardarul republican a explicat că prietenul său ”foaret important” nu mai vizitează acum Parisul.

”Parisul nu mai este Paris. Acum vreo patru, patru sau cinci ani, nu s-a mai dus acolo”, a declarat Trump.

Preşedintele american şi-a apărat inclusiv comentariile anterioare cu privire la legătura dintre imigraţie şi creşterea criminalităţii în Suedia.

”Am primit mulet critici pentru Suedia. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat în Suedia. Iubesc Suebia. E o ţară minunată. Oameni minunaţi. Iubesc Suedia. Dar ei înţeleg, corect, oamenii de acolo înţeleg că am dreptate”, a declarat liderul de la Washington.

Anetrior, Donald Trump a sugerat în mod eronat că Suedia a fost vizată de un atac terorist, ceea ce a stârnit un val de consternare, dar şi de ironie în ţara nordică. Utilizatorii de Twitter, dar şi politicieni suedezi şi chiar poliţia din ţara nordică au atras atenţia că nu a avut loc niciun atentat terorist.

Alţii au conchis că Trump a făcut referire la o emisiune de pe Fox News, unde se vorbea de o presupusă creştere a ratei infracţionalităţii după ce Suedia a primit un număr mare de refugiaţi din Africa şi Orientul Mijlociu.

Suedia a acceptat aproape 244.000 de refugiaţi în timpul crizei migranţilor din 2014-2015. Politica generoasă s-a dovedit controversată, iar ţara nordică a acceptat cei mai mulţi refugiaţi pe cap de locuitor din întreaga Europă.

Majoritatea migranţilor acceptaţi provin din Siria, Afganistan şi Irak.

Fostul premier suedez Carl Bildt a scris pe Twitter, după discursul noului preşedinte american: „Suedia? Atac terorist? Ce a fumat? Întrebările abundă”

Pe Twitter a devenit deja viral codul #lastnightinsweden, unde oamenii glumesc pe seama declaraţiilor lui Trump.

Unii s-au întrebat dacă Trump se referă la un furt masiv de chifteluţe suedeze, la faptul că a fost deschisă o conservă de hering sau la faptul că a nins.

Alţii au decis să îi trimită nota de plată preşedintelui american, pentru că l-au informat în legătură cu realitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.