Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că a avut întâlniri cu reprezentaţii Institutului Cantacuzino şi se caută soluţii pentru reluarea activităţii, iar acesta va rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii şi nu va trece la Cercetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost întrebat de jurnalişti, în timpul unei vizite efectuate, vineri, la Arad, despre situaţia Institutului Cantacuzino, afirmând că se caută soluţii pentru reluarea activităţii.

”Institutul Cantacuzino a trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii. Noi am avut deja înâlniri cu reprezentaţii Institutului Cantacuzino şi în momentul de faţă încercăm să găsim o soluţie pentru a-l reporni”, a spus Bodog.

Întrebat dacă există posibilitatea ca institutul să fie mutat la Ministerul Cercetării, Bodog a răspuns: ”Nu. A fost o discuţie la un moment dat, dar Institutul Cantacuzino rămâne la Sănătate.

Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino" a revenit, printr-o ordonanţă a Guvernului adoptată în 8 decembrie, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente. Tot atunci a fost reluată experimental producţia de vaccin antigripal, declara, pentru News.ro, fostul manager al unităţii sanitare, Adrian Ionel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.