Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, vineri, la Arad, că luni va intra pe ordinea de zi a Guvernului o ordonanţă de urgenţă care reglementează asistenţa medicală comunitară, spunând că este vorba despre un proiect depus în anul 2016 în Senat şi care ”s-a clasat”. Bodog a explicat că ”vom avea o problemă cu dezangajarea banilor din fondurile europene care sunt prevăzute pentru centrele de asistenţă medicală comunitară”, dacă proiectul nu e adoptat de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna viitoare, luni, va intra pe ordinea de zi a Guvernului o ordonanţă de urgenţă care reglementează asistenţa medicală comunitară”, a declarat, vineri, la Arad, ministrul Sănătăţii.

Întrebat de ce este nevoie ca proiectul să fie adoptat prin ordonanţă de urgenţă, Florian Bodog a explicat că acesta a fost depus în Senat în 2016, dar foarte târziu şi ”s-a clasat”, riscând să existe probleme cu ”dezangajarea banilor din fonduri europene care sunt prevăzute pentru centrle de asistenţă medicală comunitară”.

”Acest proiect legislativ a fost depus anul trecut în Senat, dar a fost pus foarte târziu şi s-a clasat, iar în situaţia în care nu adoptăm această măsură de urgenţă, vom avea o problemă cu dezangajarea banilor din fondurile europene care sunt prevăzute pentru centrele de asistenţă medicală comunitară. Acest proiect poate fi folosit ca pilot, ca o structură pilot, datorită faptului că se adresează mamei şi copilului din comunităţile dezavantajate, mai ales comunităţile de romi, dar nu numai comunităţile de romi, ci în comunităţile sărace. Practic, vom putea să-l folosim ca parte din programul pilot pentru a genera politicile în ceea ce priveşte funcţionarea centrelor comunitare”, a afirmat Florian Bodog.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.