Musicalul ”La La Land”, Damien Chazelle, Cassey Affleck şi Emma Stone sunt favoriţii caselor de pariuri britanice la cele mai importante categorii de premii ce vor fi decernate duminică seară la gala Oscar 2017 – ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun actor în rol principal” respectiv ”cea mai bună actriţă în rol principal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicerodds.co.uk, un agregator al site-urilor administrate de marile case de pariuri din Marea Britanie, a realizat ca în fiecare an un top al favoriţilor la premiile Oscar.

Platforma online Nicerodds.co.uk afişează un tabel în care sunt marcate în primele două coloane verticale cea mai mare şi cea mai mică cotă pentru fiecare dintre filmele şi artiştii nominalizaţi la Oscar. În coloanele următoare sunt afişate cotele individuale calculate de casele de pariuri Bet365, Betfred, Betway, Intertops, Paf şi Titanbet. Ultima coloană este rezervată ”câştigătorilor” – artiştii şi filmele cu statutul de mare favorit, ale căror cote reprezintă o medie aritmetică a cotelor anunţate de casele de pariuri menţionate mai sus.

Cel mai bun film
Premiul Academiei pentru cel mai bun film este unul dintre premiile de merit decernate în fiecare an de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) artiştilor care lucrează în industria cinematografică. Categoria ”Best Picture” (”Cel mai bun film”) este singura categorie în care fiecare membru al Academiei este eligibil nu doar pentru a vota pe buletinele finale, ci şi pentru a putea să facă nominalizări. În timpul ceremoniei anuale a Academiei, premiul pentru cel mai bun film este ultimul trofeu care este anunţat la gala Oscar şi, începând din anul 1951, este primit, pe scenă, de producătorii peliculei. Acest trofeu este considerat cel mai important premiu atribuit de AMPAS şi celebrează regia, interpretarea şi scenariul unui film.

În 2017, potrivit site-ului nicerodds.co.uk, cea mai bună cotă medie o are musicalul ”La La Land” – 1,16.

Pe locul al doilea se află drama ”Moonlight”, cu o cotă medie de 6,5, iar podiumul este completat de filmul ”Hidden Figures”, cu o cotă medie de 21.

Cel mai bun actor
Cel mai bun actor în rol principal este unul dintre premiile de merit atribuite în fiecare an de AMPAS în semn de recunoaştere a unui artist care a avut o interpretare extraordinară într-un film. Înainte de cea de-a 49-a gală a premiilor Oscar, ce a avut loc în 1976, acest premiu era cunoscut sub numele ”Premiul de merit al Academiei pentru o interpretare realizată de un actor”. Însă, încă de la debutul său, acest trofeu era numit în mod uzual ”Oscarul pentru cel mai bun actor”. Deşi actorii sunt nominalizaţi pentru acest trofeu de membrii AMPAS care sunt ei înşişi actori, câştigătorii sunt aleşi prin votul tuturor membrilor Academiei de film americane, indiferent de ramura profesională din care aceştia provin.

În 2017, favoritul caselor de pariuri britanice este actorul Cassey Affleck, protagonistul filmului ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 1,64.

Denzel Washington, starul filmului ”Fences”, urmează în clasament la o distanţă foarte mică, având o cotă medie de 2,18, şi ar putea să răstoarne toate pronosticurile.

Pe locul al treilea se află Ryan Gosling, actorul principal din musicalul ”La La Land”, cu o cotă medie de 17.

Cea mai bună actriţă
Cea mai bună actriţă într-un rol principal este unul dintre premiile de merit atribuite în fiecare an de AMPAS, în semn de recunoaştere a unei artiste care a avut o interpretare extraordinară într-un film. Acest trofeu era denumit până în 1976 ”Premiul de merit al Academiei pentru o interpretare realizată de o actriţă”. Însă, încă de la înfiinţare, trofeul este cunoscut în mod uzual sub numele de ”Oscarul pentru cea mai bună actriţă”.

În acest an, favorita pariorilor britanici este Emma Stone, protagonista din filmul ”La La Land”, care are o cotă medie de 1,16.

Pe locul al doilea se află Natalie Portman, graţie interpretării sale din pelicula ”Jackie”, cu o cotă medie de 6,5.

Actriţa franceză Isabelle Huppert, preferata criticilor de specialitate, care a câştigat toate trofeele majore acordate în actualul sezon al premiilor cinematografice graţie interpretării sale din filmul ”Elle”, se află însă abia pe locul al treilea în topul caselor de pariuri britanice, cu o cotă medie de 10.

Cel mai bun regizor
Damien Chazelle, regizorul musicalului ”La La Land”, este principalul favorit la câştigarea premiului Oscar la categoria ”cel mai bun regizor”. Potrivit nicerodds.co.uk, tânărul cineast american are o cotă medie de 1,05.

Barry Jenkins, regizorul dramei ”Moonlight”, ocupă locul al doilea în topul favoriţilor pariorilor britanici, cu o cotă medie de 12,3. Pe locul al treilea se află Kenneth Lonergan, regizorul filmului ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 16.

Cel mai bun actor în rol secundar
Favoritul acestei categorii este Mahershala Ali, datorită interpretării din ”Moonlight”, cu o cotă medie de 1,13. Ceilalţi patru nominalizaţi se află la mare distanţă şi, potrivit pariorilor britanici, nu au nicio şansă la trofeu.

Cea mai bună actriţă în rol secundar
Favorita din această secţiune este Viola Davis, pentru evoluţia sa din filmul ”Fences” (cotă medie 1,02). Performanţa actriţei afro-americane este atât de convingătoare, încât pariorii britanici consideră că vedeta din ”Fences” şi-a spulberat concurenţa şi nu poate să piardă acest Oscar.

Cel mai bun scenariu original
Pe primul loc se află filmul ”Manchester by the Sea”, cu o cotă medie de 1,59. Urmează ”La La Land” (cotă medie 2,23) şi ”Hell or High Water” (cotă medie 24,6).

Cel mai bun scenariu adaptat
Primele trei poziţii în topul favoriţilor sunt ocupate de filmele ”Moonlight” (cotă medie 1,16), ”Hidden Figures” (cotă medie 9,66) şi ”Lion” (cotă medie 10,66).

Cel mai bun film străin
Potrivit nicerodds.co.uk, aceasta este una dintre cele mai disputate categorii de la premiile Oscar 2017. Coproducţia cu participare românească ”Toni Erdmann”, care reprezintă Germania la premiile Academiei de film americane, continuă să se menţină pe primul loc în topul favoriţilor, cu o cotă medie de 1,86.

Pe locul al doilea, la o distanţă foarte mică, se află lungmetrajul iranian ”The Salesman”, cu o cotă medie de 2,02.

Pe poziţia a treia, la mare distanţă, se află filmul suedez ”A Man Called Ove”, cu o cotă medie de 10.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie
Filmul ”Zootopia” pare să se fi desprins în favoritul cert al acestei categorii, ocupând primul loc în preferinţele caselor de pariuri britanice, cu o cotă medie de 1,21.

Pe locul al doilea se află animaţia ”Kubo and The Two Strings” (cotă medie 3,91), iar podiumul este completat de pelicula ”Moana” (cotă medie 21,66).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.