Geert Wilders a anunţat joi după-amiază că îşi anulează toate apariţiile publice în mijlocul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din Olanda, după ce un agent de securitate însărcinat cu paza sa a fost acuzat de transmiterea unor informaţii secrete către o grupare infracţională. Politicianul olandez cunoscut pentru poziţia sa islamofobă conduce detaşat în sondajele cu privire la intenţiile de vot, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, Wilders a condamnat scurgerea de informaţii, avertizând că nu poate funcţiona fără o securitate adecvată.

„Dumnezeule, dacă nu pot avea încredere orbeşte în serviciul care ar trebui să mă apere, atunci nu pot funcţiona”, a scris politicianul olandez pe Twitter.

Presa olandeză a relatat că un ofiţer de securitate cu experienţă, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a fost arestat sub suspiciunea că ar fi trimis informaţii despre securitatea politicianului islamofob către o grupare infracţională.

Agentul reţinut a făcut parte din echipa care verifica în avans locurile unde urma să apară în public Wilders.

Geert Wilders speră că o intensificare la nivel global a sentimentelor antisistem, care l-au ajutat pe Donald Trump să ajungă preşedinte al SUA şi care i-au determinat pe britanici să voteze pentru ieşirea din UE, îl va duce şi pe el la putere în urma alegerilor parlamentare din Olanda.

O victorie pentru Wilders ar însemna un impuls şi pentru lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen, precum şi pentru partidul german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AFD).

PVV conduce în sondajele de opinie cu 17% din intenţiile de vot, devansând liberalii premierului Mark Rutte, care au urcat în ultima perioadă în preferinţele populaţiei adoptând parţial retorica antiimigraţie a lui Wilders.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.