Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi i-a spus premierului Grindeanu că astfel sunt întrunite ”toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici în Sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Doamna ministru, domnilor miniştri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia depunerii jurământului de către noii miniştri.

Şeful statului a precizat în continuare că tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi a anunţat că le va promulga vineri.

”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României din partea Guvernului, şi consider că ele sunt întrunite”, i-a spus preşedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Klaus Iohannis a urat succes echipei guvernamentale.

”Nu-mi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reuşiţi să tranformaţi acest Guvern într-o echipă puternică, care va face exact lucrul pe care îl aşteaptă românii: să guverneze eficient, în interesul României şi în interesul românilor”, a spus în încheiere preşedintele.

La ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri au participat şi prim-ministrul Sorin Grindeanu, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a dat mâna şi a stat de vorbă cu toţi miniştrii, inclusiv cu şeful Guvernului şi cu preşedinţii Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" şi trei abţineri.

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.