Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la prezentarea bilanţului DNA, că recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie rămâne un subiect extrem de important, precizând că cei care au fost găsiţi vinovaţi nu trebuie să se mai bucure de bunurile şi banii furaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lupta DNA împotriva marii corupţii duce la bunăstare socială, lucru care se va reflecta în primul rând în buzunarele cetăţenilor. Din acest punct de vedere, un subiect extrem de important rămâne cel al recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia, prin decizie judecătorească definitivă”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a sfătuit instituţiile cu atribuţii în domeniul recuperării prejudiciilor să aibă o activitate susţinută, deoarece cetăţenii au mari aşteptări în acest domeniu.

”O societate în care lupta anticorupţie este eficientă este una în care cei care au fost găsiţi vinovaţi nu se mai bucură în continuare de banii sau bunurile dobândite prin încălcarea legii”, a conchis şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.