Peste 30 de bărbaţi japonezi au participat la un concurs care celebrează calviţia, organizat, miercuri, în staţiunea termală Tsuruta City. Această competiţie insolită oferă participanţilor posibilitatea de a îşi arăta cu mândrie în public capetele lipsite de păr şi de a se amuza astfel împreună, alături de alte persoane care şi-au pierdut podoapa capilară, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Clubului Bărbaţilor cu Calviţie din Tsuruta City participă în fiecare an la o competiţie insolită, ce constă într-un joc care se aseamănă cu ”Lupta cu odgonul”. Ei îşi fixează o ventuză pe cap, iar aceasta este ataşată la o frânghie roşie. Concurenţii stau unul în faţa celuilalt, legaţi în acest fel de frânghie, încep să tragă de ea şi încearcă să dezlipească ventuza de pe capul opozantului. 

”Încă mă doare capul şi acum”, a spus unul dintre participanţi, Toshiyuki Ogasawara, în vârstă de 43 de ani, după concurs. ”Cred că trebuie să îmi pun gheaţă pe cap”, a adăugat el.

Masatomo Sasaki, în vârstă de 64 de ani, care a participat pentru prima dată la acest turneu, spune că obişnuia să se simtă nesigur pe el în public, din cauza calviţiei. Concursul din Tsuruta City l-a ajutat să îşi schimbe atitudinea.

”Mă simt mândru. Sau poate ar trebui să spun că acum mă simt bine cu faptul că sunt un bărbat cu calviţie”, a spus Masatomo Sasaki, care a dezvăluit că a început să îşi piardă părul la vârsta de 40 de ani. ”Iar acest sentiment se datorează acestui club al bărbaţilor cu calviţie”.

Clubul, înfiinţat în 1989, are 65 de membri din întreaga Japonie şi îi încurajează pe oameni ”să vadă calviaţia într-o manieră pozitivă, să se distreze şi să lumineze lumea cu capele noastre strălucitoare”.

Teijiro Sugo, în vârstă de 70 de ani, preşedintele clubului, speră că această competiţie anuală se va transforma într-un fenomen mult mai amplu.

”Vreau ca toţii bărbaţii cu calviţie din lumea întreagă să vină aici, ca să putem să organizăm Turneul Olimpic al bărbaţilor cu calviţie”, a spus Teijiro Sugo.

Competiţia are loc în fiecare an pe 22 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.