Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Bruxelles, referitor la promulgarea bugetului pentru 2017, că în acest fel ”intrăm în normalitate”, deşi promulgarea a venit târziu, afirmând că ”e ambiţios să atragi fonduri europene mai mult decât zero, cât s-a atras anul trecut”. Premierul şi-a propus ca în acest an să atragă peste 5 miliarde de euro din banii de la Uniunea Europenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sfârşit avem buget promulgat, care înseamnă, prin ceea ce ne-am propus, o creştere economică de 5,2%. E un lucru bun, deşi târziu - aproape de finalul lunii februarie. Este un lucru bun că intrăm în normalitate”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului şi-a propus ca, în acest an, România să atragă peste 5 miliarde de euro din fonduri europene, arătând că ”e ambiţios să atragi mai mult decât zero cât s-a atras anul trecut”.

”Noi, prin bugetul deja promulgat de către domnul preşedinte, ne-am propus un deficit de sub 3%. E un buget ambiţios. Poate dacă privim dintr-un anumit aspect, ambiţia, dacă ne uităm anul trecut, e dată şi de fonduri europene. E ambiţios să atragi mai mult decât zero cât s-a atras anul trecut. E un lucru pe care ni-l dorim să-l facem în perioada următoare. Pe fonduri europene vrem să atragem anul acesta 5,2 miliarde”, a afirmat Grindeanu la finalul vizitei de la Bruxelles unde s-a întâlnit cu oficiali europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a promulgat legea bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale, el menţinându-şi însă obiecţiile cu privire la cifrele pe care este construit bugetul pe 2017, motiv pentru care a cerut Guvernului responsabilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.