Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat, joi, la Bruxelles, că se gândeşte ”extrem de serios” să numească la Ministerul Justiţiei o persoană neafiliată politic, el precizând că a avut discuţii cu unele persoane, iar acestea vor continua astfel încât o decizie să fie luată, cel mai târziu, la mijlocul săptămânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuţii cu unele persoane cu un background profesional dincolo de orice contestare. ”Întâlnirile cu persoanele pe care le consider eligibile continuă în zilele următoare, inclusiv în weekend. Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere şi ar putea fi o persoană apolitică”, a declarat Sorin Grindeanu.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Antena 3, că a discutat cu liderii PSD şi ALDE chestiunea desemnării noilor miniştri de la portofoliile Justiţiei şi Mediului de Afaceri astfel încât propunerile care vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis să fie ”de nerefuzat”. Grindeanu preciza atunci că este posibilă şi numirea unei persoane apolitice la Justiţie.

Printre persoanele apolitice care au fost vehiculate pentru portofoliul Justiţiei în ultimele zile se află fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupaşcu şi preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.