În vederea recuperării prejudiciilor trebuie creată o divizie de investigatori financiari "puternică şi pricepută”, a declarat, joi, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, precizând că această divizie este necesară pentru a lucra în dosarele penale "pe lângă procurori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului (...) ne lipseşte o divizie de investigatori financiari puternică şi pricepută, care să ştie să urmărească, să identifice şi să sechestreze în vederea confiscării acest produs infracţional”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Întrebat dacă Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) sau ANAF ar putea să se ocupe de recuperarea prejudiciilor, procurorul a răspuns că nu şi a subliniat necesitatea unei divizii care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori.

"ANABI este doar o agenţie de administrare, nu este o divizie de investigaţie financiară. Nici ANAF. Trebuie creată această divizie care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori. Sunt discuţii dacă rapoartele de constatare sunt sau nu mijloace de probă. Raportul de constatare poţi să îl priveşti şi ca pe un înscris. Mijloacele de probă nu au o valoare dinainte stabilită. Ele trebuie privite coroborat, iar dacă legea nu defineşte raportul de constatare, eu pot să folosesc ca un înscris”, a mai spus Horodniceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.