Jurnaliştii RTL au publicat pentru prima dată un testament audio înregistrat cu doar o zi înainte de atentatele de la Bruxelles de către jihadistul Ibrahim El Bakraoui, care şi-a detonat centura cu explozibili în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem. Aceste extrase din testament au fost descoperite în memoria unui calculator aruncat la gunoi în suburbia Schaerbeek, de unde au plecat cei doi atacatori sinucigaşi în dimineaţa atentatului de la Zaventem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Allah a decis ca lucrurile să se întâmple în acest mod”, spune El Bakraoui.

De asemenea, atacatorul sinucigaş se adresează direct vărului săi, Yassine Attar, care este deja în custodia autorităţilor de la Bruxelles.

În înregistrare, jihadistul belgian îi cere scuze lui Yassine Attar, care este suspectat de către procurorii belgieni că l-a ascuns pe El Bakraoui.

”Asta e, fratele meu, nu am avut ocazia să ne revedem. Allah a decis ca lucrurile să se întâmple în acest mod. Vreau să-ţi cer scuze dacă a existat vreodată ceva rău între noi, vreau să ştii că ai avut întotdeauna un loc important în inima mea şi îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine”, spune El Bakraoui.

De asemenea, jihadistul belgian îl îndeamnă pe Attar să acţioneze într-o manieră similară, pentru a se revedea cât mai curând în paradisul lui Allah.

El Bakraoui îi cere ajutorul în aceeaşi înregistrare vărului său, pentru a trimite un mesaj către Mohammed Bakkali. 

Autorităţile belgiene l-au arestat în luna noiembrie pe Bakkali pentru că a închiriat mai multe apartamente pentru teroriştii sinucigaşi din Bruxelles.

Jurnaliştii RTL susţin că este extrem de importantă situaţia în care a fost înregistrat acest testament, la doar câteva zile după capturarea lui Salah Abdeslam în timpul unei operaţiuni antiteroriste din Maelbeek.

El Bakraoui explică că nu ştie ce să mai facă, pentru că este căutat de către autorităţile belgiene.

”Nu mai suntem în siguranţă, nici măcar nu mai avem o ascunzătoare sigură”, spune atacatorul sinucigaş, după ce Smail Farisi le-a cerut teroriştilor să plece din locuinţa sa din Etterbeek.

Acest testament demostrează că teroriştii au decis să acţioneze în grabă, întrucât nu mai aveau nicio alternativă şi erau vizaţi de forţele de securitate din Bruxelles.

Smail Farisi şi Yassine Attar sunt în acest moment în custodia autorităţilor belgiene, fiind acuzaţi de participare la activităţile celulei teroriste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.