Consiliul de Administraţie al Spitalului Colentina a decis, cu cinci voturi pentru şi o abţinere, să recomande încetarea contractului de management pentru directorul economic, care pe durata acestei funcţii a obţinut prin concurs şi postul de şef serviciu financiar, motiv pentru care va fi verificată şi legalitatea acestui demers, anunţă managerul unităţii sanitare, Silvi Ifrim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Clinic Colentina au răspuns, joi, unor acuzaţii privind unele decizii care au fost luate în ultimele zile după ce medicii Bică şi Gobeş au anunţat că programul operator trebuie redus.

Conducerea spitalului anunţă că managerul interimar al Spitalului Clinic Colentina nu a iniţiat niciun demers cu privire la o eventuală restrângere a activităţii secţiei de Hematologie.

"Nu sunt luate în considerare nici reducerea numărului de paturi, nici diminuarea schemei de personal. De asemenea, au fost scoase la concurs două posturi de medici hematologi,  care trebuiau scoase la concurs  alături de toate celelalte posture solicitate din secţiile ATI, Neurochirurgie şi Cercetare, o adresă în acest sens fiind deja înaintată către Ministerul Sănătăţii", precizează Silvi Ifrim. 

În plus, în 14 februarie s-a întrunit Consiliul de Administraţie, la şedinţă participând şase din cei şapte membri cu drept de vot.

"Niciunul dintre aceştia nu a avut vreo obiecţie privind modalitatea de convocare, termenul şi nici ordinea de zi. Singura decizie luată prin vot de către Consiliul de Administraţie a fost recomandarea de încetare a contractului de management pentru directorul economic, rezultatul fiind de cinci voturi pentru şi o abţinere", a precizat sursa citată.

Potrivit conducerii spitalului, plata orelor suplimentare în sistemul bugetar (fără nicio excepţie pentru cadre medicale) este interzisă explicit prin lege, din anul 2010 până în 2017 inclusiv.

Directorul economic a obţinut  prin concurs, postul de şef serviciu financiar, organizat în timp ce ocupa funcţia de director economic.

Consiliul de Administraţie a cerut verificarea legalităţii acestui demers şi va lua o decizie în acest sens într-o şedinţă viitoare. De asemenea, Consiliul Medical al Spitalului Clinic Colentina, din care fac parte toţii şefii de secţie din spital, s-a întrunit în data de 1 februarie, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi pe reţelele de socializare, având la bază declaraţiile medicilor Gobej şi Bică.

Cu această ocazie, s-a luat decizia sesizării Consiliului de Disciplină, nu pentru semnalarea problemelor cu care se confruntă spitalul, ci pentru afirmaţiile inexacte sau chiar false făcute de către cei doi medici, cum ar fi de exemplu aceea că după numirea actualului manager interimar s-ar fi făcut disponibilizări sau că s-ar fi redus sau desfiinţat anumite secţii, mai arată conducerea spitalului.

Consiliul Medical a luat act de declaraţia scrisă dată de către directorul medical de îngrijiri, potrivit căreia nu au existat nici disponibilizări şi nici încetări ale contractelor de muncă pe perioadă determinate la nivelul asistenţilor medicali, infirmierilor şi brancardierilor, precizează managerul spitalului

"Toate operaţiile programate vor avea loc şi se vor desfăşura în cele mai bune condiţii, aşa cum s-a întâmplat şi până acum. Activitatea în secţiile implicate poate fi organizată de aşa natură încât să se asigure prezenţa personalului necesar şi fără stimulente financiare ilegale", a mai precizat conducerea spitalului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.