Optsprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Constanţa au fost diagnosticaţi cu varicelă, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a confirmat existenţa focarului, urmând ca reprezentanţii instituţiei să facă o dezinfecţie în cursul zilei de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că 18 copii de la Grădiniţa numărul 8 din municipiul Constanţa au fost diagnosticaţi cu varicelă în cursul zilei de miercuri. Toţi copiii sunt de la grupa mijlocie, iar în unitatea respectivă sunt înregistraţi 156 de copii.

Dina a precizat că de obicei se poate vorbi despre un focar de varicelă atunci când o treime din colectivitate se îmbolnăveşte, dar având în vedere că cei 18 copii sunt din aceeaşi grupă, s-a luat decizia declarării acestuia.

Directorul DSP Constanţa a precizat că în cursul zilei de joi, după încheierea activităţilor la grădiniţa respectivă, reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor face o dezinfecţie.

El a mai precizat că cei 18 copii bolnavi nu s-au mai prezentat joi la grădiniţă, urmând să revină în colectivitate după ce vor fi vindecaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.