Mai mulţi primari PSD din judeţul Iaşi s-au întâlnit, marţi după-amiază, la un motel de la marginea municipiului pentru a stabili o strategie comună privind ieşirile recente ale liderului filialei, Mihai Chirica, unul dintre participanţi susţinând că edilii PSD vor cere conducerii partidului schimbarea lui Chirica de la şefia organizaţiei de Iaşi. Mihai Chirica a susţinut, după întâlnire, că deciziile politice nu se iau în restaurant, ci la sediul partidului, adăugând că este corect să fie şi alte puncte de vedere în filială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea edililor PSD din judeţul Iaşi a avut loc la un motel din apropierea municipiului, unul dintre participanţi susţinând că a fost o reuniune informală, la o cafea şi o apă minerală. Motelul aparţine omului de afaceri Vasile Puşcaşu, cumătrul lui Mihai Chirica, cei doi fiind în relaţii tensionate de un an.

Potrivit unor surse, la întâlnire ar fi participat 30 de primari din cei 60 de edili PSD din judeţul Iaşi.

La finalul reuniunii, primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a recunoscut că s-a căutat găsirea unei soluţii privind îndepărtarea lui Mihai Chirica de la şefia orgaizaţiei judetene Iaşi a PSD.

"Ne-am întâlnit să vedem în ce direcţie o luăm. Vom cere conducerii naţionale PSD să-l schimbe pe Mihai Chirica de la şefia organizatiei. Cei de la centru l-au desemnat ca interimar, tot ei au obligaţia să decidă soarta lui. Probabil că vom trimite o scrisoare către conducerea PSD, azi sau mâine. În şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Judeţean, Chirica ne-a promis că nu va mai avea ieşiri împotriva guvernului şi a lui Dragnea, dar vedem că el continua cu declaraţiile”, a declarat presei Mihai Mihalache, primarul PSD al localităţii ieşene Schitu Duca.Chirica, despre întâlnirea primarilor PSD la un motel: Deciziile politice nu se iau în restaurant, ci la sediul partidului; e corect să fie şi alte puncte de vedere în filială

Chirica, despre întâlnirea primarilor PSD la un motel: Deciziile politice nu se iau în restaurant, ci la sediul partidului; e corect să fie şi alte puncte de vedere în filială

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, susţine, după întâlnirea a 30 de edili PSD din judeţ la un motel de la marginea municipiului, că deciziile politice nu se iau în restaurant, ci la sediul partidului, adăugând că este corect să fie şi alte puncte de vedere în filială.

"Le respect punctul de vedere şi este normal să o facă, dar trebuie făcut consecvent, într-un spaţiu adecvat. Restaurantele se fac pentru altceva, nu sunt zone de platformă politică. Este nevoie să comunicăm, sediul partidului le aparţine şi lor, nu există o cheie unică acolo, în care intri doar dacă şeful te primeşte. Se pot întâlni acolo, pot dezbate, putem dezbate şi putem trage concluzii”, a spus liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, după ce 30 de primari PSD din judeţ s-au întâlnit la un motel pentru a găsi o strategie privind schimbarea sa de la şefia organizaţiei judeţene a PSD.

Mihai Chirica a precizat că nu înţelege de ce se dezic primarii PSD, în condiţiile în care şedinţa Comitetului Executiv Judeţean de vineri seară nu au avut declaraţii tranşante la adresa sa.

"Şi eu mă dezic de abordarea unor decizii politice într-un restaurant. Acest lucru se poate face la sediul de partid, acolo unde ne-am întâlnit vineri. Atunci nu erau dezişi, astăzi este marţi şi se dezic, nu ştiu ce va fi joi. În fiecare zi se dezic de ceva, eu nu mi-am schimbat discursul politic, eu nu fac atac la persoană sau la conducerea partidului, ci provoc pe fiecare dintre membrii PSD la o analiză realistă, structurată, corectă, astfel încât concluzia să fie firească şi normală pentru România pe care o trăim astăzi”, a spus Mihai Chirica.

El a precizat că este convins că în PSD toţi sunt pe aceaşi traiectorie, doar că unii membri văd diferit evoluţia partidului. 

"Sunt convins că suntem pe aceeaşi traiectorie numai că avem o viziune diferită, eu cred că reuşesc să văd un pic mai departe de zidul din faţă, deja văd în partea cealaltă şi văd că este un tărâm foarte luminos, limpede şi curat, clar, asupra lucrurilor care trebuie să se întâmple în PSD, România”, a afirmat Mihai Chirica.

Liderul PSD Iaşi recunoaşte că în partid există puncte de vedere diferite, dar că respectă toate opiniile, pentru că el a fost cel care a instituit o formulă democratică de comunicare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.