Manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde la ora 21.00 s-au aflat peste 30.000 de oameni care au format un tricolor uman, s-a încheiat, după aproximativ cinci ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia a fost reluată pe toate artrele din Piaţa Victoriei, după ce a fost blocată timp de peste trei ore.

În cea de-a treisprezecea seară de proteste antiguvernamentale declanşate în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, Piaţa Victoriei a fost plină, în pofida frigului - minus 6 grade. 

Oamenii au agitat steaguri, au suflat în vuvuzele şi au scandat "Zi de zi aici vom fi", "Vrem să muncim, nu să vă pazim!", "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie", "Hoţii" şi "Demisia", "PSD, ciuma roşie", "Jos Guvernul", "DNA să vină să vă ia", "Noaptea, ca hoţii", "Nu plecăm acasa, hoţii nu ne lasă".

Ca şi în serile precedente, manifestanţii au avut zeci de pancarte, cu mesaje precum: "Dragnea în librărie via puşcărie", "Deratizare. Şobolanii în canale, nu la guvernare", "Vreau să rămân în ţara mea, nu a voastră", "Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, "Somnul naţiunii naşte monştri”, "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#REZIST. Ghinion". De asemenea, în Piaţa Victoriei au reapărut, duminică seară, manechinele îmbrăcate în zeghe, care au feţele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Ion Iliescu.

Unii manifestanţi au purtat la mâini banderole cu mesajul "#Rezist", dar şi căciuli pe care au lipit eticheta cu mesajele "#Rezist" şi "Demisia, Guvern fără corupţi".

Pe clădirea BRD, pe blocul în care îşi are sediul Comitetul Olimpic Român şi pe acoperişul Muzeului Ţăranului Român au fost proiectate din nou mesajele manifestanţilor din Piaţa Victoriei: "#Rezist", "#Ţara rezistă", "#Hoţii", precum şi numele oraşelor din ţară în care au avut loc proteste - Cluj, Timişoara sau Braşov.  

În mulţime au fost împărţite coli A 4 în culorile roşu, galben şi albastru, iar la ora 21.00 oamenii au format un tricolor uman, luminând cu lanternele telefoanelor colile de hârtie în cele trei culori. La ora 21.00, când a fost format tricolorul uman, în Piaţa Victoriei s-au aflat peste 30.000 de oameni.

La ora 22.00, cei aproximativ 10.000 de oameni care mai rămăseseră în Piaţa Victoriei au cântat imnul naţional.

"Este cel mai fain şi paşnic protest. Îmi iubesc ţara şi nu vreau să plec de aici din vina oamenilor care o conduc. Aşa că soluţia este să plece ei. Deja aici nu mai e vorba doar de ordonanţă, ci de încrederea noastră, pe care Guvernul a pierdut-o", a fost concluzia unui tânăr de 22 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.