Aproximativ 1.000 de persoane protestează, vineri seară, în faţa Prefecturii din Alba Iulia, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis şi să înceteze dezbinarea dintre români. Printre protestatari se află numeroşi membri ai PSD şi ai ALDE, dar şi consilieri locali şi primari ai partidelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au adunat în jurul orei 17.30, în faţa Prefecturii din Alba Iulia, purtând pancarte cu mesaje precum ”Nu uita, Iohannis, a venit şi ziua ta”, ”Ruşine, Iohannis, demisia”, ”Iohannis, te-am votat, tu ne-ai dezbinat”, ”Respect votul din 11 decembrie” şi ”Nu vreau preşedintele meu, vreau preşedintele nostru”.

Protestatarii se manifestă zgomotos fluierând şi sandând ”Jos Iohannis!”, ”Jos trădătorul!”, ”Demisia!”, ”Nu vrem dezbinare!”.

În timpul protestului a avut loc şi un incident, după ce un tânăr care protesta împotriva Guvernului a venit cu o pancartă şi s-a aşezat chiar în mijlocul grupului de manifestanţi. În momentul în care l-au observat, aceştia au început să îl înjure şi să trige la el că instigă, tânărul fiind scos din mijlocul mulţimii de jandarmi şi rugat să părăsească zona.

Printre protestatrari se află şi primari ai PSD, dar şi ai ALDE, precum ediul ALDE din Şpring, Daniel Rusu, sau primarul PSD din Stremţ, Traian Ştefan Popa.

Edilul din Stremţ a declarat că a ieşit în stradă împreună cu membri ai comunităţilor pentru a cere oprirea dezbinării din ţară. 

”Am ieşit în stradă pentru a cere să se termine cu dezbinarea. Nu vrem să ne urâm român cu român. Trebuie să încetăm şi să ne punem cu toţii pe treabă în interesul comunităţilor noastre şi al românii”, a spus edilul.

Protestul de la Alba Iulia nu este autorizat, potrivit jandarmilor.

În ultimele ore, la Alba Iulia au sosit în zona Prefecturii mai multe maşini şi microbuze care au adus din judeţ persoanele prezente la miting.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.