Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, joi, după audierea directorului Eduard Hellvig şi a ministrului Carmen Dan, că protestele sunt "manipulate", precizând că este o concluzie personală, bazată pe informaţiile adunate din "presă", potrivit cărora 85% din protestatari nu au citit Ordonanţa 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă s-a ajuns la o concluzie după audierile din Comisia pentru controlul SRI privind protestele, şi dacă ele sunt manipulate, Ţuţuianu a răspuns afirmativ.

"Evident că sunt manipulate. Problema sau întrebarea ar fi cine le manipulează. Cred că ăsta e răspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri în comisie, eu v-am oferit informaţia care poate fi adusă public", a spus el.

Întrebat dacă aceasta este opinia SRI, Ţuţuianu a răspuns că el nu a făcut această afirmaţie şi nu doreşte să intre în acest "joc". Întrebat însă a cui este această părere şi pe ce se susţine, Ţuţuianu a afirmat: "E, dacă vreţi, o concluzie personală, ca să închidem subiectul".

Preşedintele Comisiei a fost întrebat şi în ce calitate face această afirmaţie, dacă este ca oficial al Comisiei sau ca membru PSD, el spunând că nu se împarte ”în mai multe bucăţi".

Ţuţuianu a spus că s-a discutat şi despre protestele de la Palatul Cotroceni. "S-a discutat şi despre protestele de la Cotroceni, în contextul general al protestelor din ţară", a afirmat el.

Întrebat dacă sunt manipulate şi acestea, Ţuţuianu a revenit la protestele din Piaţa Victoriei.

"Dumneavoastră vi se pare că nu există o manipulare în condiţiile în care peste 85% din cei care sunt în piaţă nu au citit Ordonanţa? Dacă vrem să discutăm serios, că văd că dacă dau răspunsuri un pic mai oficiale nu le înţelegeţi foarte bine", a spus el.

Ţuţuianu a precizat că are aceste informaţii "din ce scrie presa".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.