Directorul general al BRD-Groupe Société Générale, Francois Bloch, este al doilea bancher de top din România care vorbeşte favorabil despre protestele din ultimele zile din marile oraşe din România, declarând, joi, că ceea ce se întâmplă în acest moment în România este un exerciţiu democratic şi nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu sunt sigur că putem vorbi în acest moment de instabilitate politică. Ceea ce vedem astăzi este un exerciţiu democratic, nu are nimic de-a face cu instabilitatea politică. Stabilitatea este importantă pentru business. Stabilitate privind cadrul de reglementare, stabilitate faţă de clienţi, stabilitate echipelor noastre, transparenţă, predictibiliate, toate acestea elemente sunt foarte importante pentru noi faţă de clienţi", a afirmat Bloch, într-o conferinţă de presă dedicată prezentării rezultatelor anuale. 

Directorul BRD a vorbit despre clienţii cu care lucrează în România.

"Toţi clienţii au nevoie de vizibilitate, stabilitate şi predictibilitate pentru a se pregăti pentru viitor, pentru a-şi planifica investiţiile, de aceea treaba noastră ca bancă este să-i ajutăm atât la tranzacţii, cât şi la creditare pentru ca ei să-şi atinge obiectivele ca indivizi sau ca firme. Deci stabilitatea este importantă”, a completat Bloch.

BRD-Groupe Société Générale a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pentru proprietarul unui apartament din Piaţa Victoriei, chemat la Poliţia Locală a Sectorului 1, după ce din apartamentul său au fost proiectate diverse imagini pe sediul BRD din Piaţa Victoriei, în timp-ul protestelor. "Laurentiu Ion, noi nu avem nicio legatură cu citaţia primită de tine. Dacă ai nevoie de orice alte informaţii care te-ar putea ajuta, te rugăm să ne scrii în privat", a scris banca, pe contul său de pe Facebook. 

Este a doua reacţie a unui bancher de top din România, care conduce o bancă cu capital occidental, după ce a şefului Raiffeisen Bank.

Luni, preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a răspuns acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea legate de prezenţa sa la protestele din Piaţa Victoriei, explicând că a fost în piaţă pentru că îi pasă şi afirmând că era de aşteptat că unii îi vor exploata participarea la miting "într-un mod total previzibil".

El a subliniat că afacerile au nevoie de un mediu predictibil, nu de legi adoptate peste noapte şi că, înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor săi şi al ţării în care locuieşte.

"Prezenţa mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi preşedinte de bancă sunt tată şi îmi pasă de viitorul copiilor mei şi al ţării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferenţă faţă de cei cu care m-am intalnit acolo - clienţi, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajaţi. La fel ca în cazul lor, dorinţa mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, într-o Românie mai prosperă, este total legitimă", a scis van Groningen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.