Kellyanne Conway nu este singura reprezentantă a administraţiei prezidenţiale care să vorbească despre atentate teroriste ce nu au avut loc niciodată sau despre aşa-numite ”fapte alternative” prezentate de Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Donald Trump, Sean Spicer, a făcut referire de trei ori la un atentat terorist inexistent din Atlanta, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spicer a vorbit pentru prima dată de ”atentatul de la Atlanta” în timpul unei apariţii la emisiunea ”This Week” de pe postul de televiziune ABC.

”Ce putem să le spunem acelor familii care au pierdut pe cineva într-un atac terorist - fie că vorbim de Atlanta, San Bernardino sau Boston? Acei oameni, fiecare dintre ei au ieşit din ţară şi apoi s-au întors”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă.

Acesta a repetat eroarea în ziua următoare, atunci când a susţinut că există prea multe incidente teroriste în Statele Unite, ”fie că vorbim despre San Bernardino, Atlanta”, în timpul unei apariţii televizate la MSNBC.

Aparent neimpresionat de ultimele două menţiuni ale atentatului terorist inexistent din Atlanta, Sean Spicer a vorbit din nou despre atac în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă.

”Verificăm întregul proces în această perioadă de timp pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în mod corect, dar nu cred că trebuie să ne uităm mai departe de familiile de la maratonul din Boston, Atlanta şi San Bernardino”, a declarat purtătorul de cuvânt după ce a fost întrebat de un reporter ce ţări care au legături cu terorismul internaţional nu sunt incluse în interdicţia semnată de Donald Trump.

În 1996, o serie de bombe a zguduit parcul olimpic din Atlanta, iar atacul a fost orchestrat de către teroristul american Eric Rudolph. Însă, nu la asta făcea referire Sean Spicer, acesta precizând că ”sigur am vrut să spun Orlando”.

Confuzia are loc la scurt timp după ce consiliera prezidenţială Kellyanne Conway a făcut trimitere în repetate rânduri la masacrul din Bowling Green. Ulterior, aceasta s-a văzut nevoită să recunoască că un asemenea atac nu a existat niciodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.