Coreenii de la LG, în calitatea lor de partener Google, sunt primii care lansează smartwatch-uri care folosesc cel mai nou sistem de operare pentru acest tip de dispozitive, Android Wear 2.0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum era de aşteptat, după mai multe luni de întârziere, Google a finalizat lucrul la sistemul său de operare pentru gadgeturi portabile, Android Wear 2.0. În consecinţă, asistăm acum la lansarea primelor ceasuri inteligente care folosesc noul sistem.

Watch Style şi Watch Sport sunt primele două smartwatch-uri care folosesc Android Wear 2.0 şi sunt, ambele, dezvoltate de LG. În afară de diferenţa de preţ, deosebirile dintre cele două se văd în design şi dotări tehnice.

Watch Style este versiunea mai ieftină şi mai stilată, dar cu mai puţine dotări tehnice. Telefonul de 249 de dolari este mai mic, mai uşor şi mai subţire. Are un ecran de 1,2 inch, procesor Snapdragon 1,1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi o baterie de 240 mAh.

Watch Style este lipsit de unele caracteristici importante, precum sistemul de plăţi wireless prin NFC sau senzorul pentru ritmul cardiac. Acestea, alături de suportul 4G, se regăsesc în cadrul modelului mai scump, Watch Sport.

Watch Sport este mai mare şi mai greu, dar şi mai bine dotat din punct de vedere tehnic. Acesta costă 349 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât versiunea Style, dar are un ecran mai mare, de 1,38 inch, şi o baterie de capacitate mai mare, 430 mAh. În plus, Watch Sport este certificat IP68 pentru rezistenţă la apă şi praf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.