A noua zi de proteste antiguvernamentale din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după mai bine de cinci ore, timp în care manifestanţii au scandat "Hoţii", "Demisia", au cântat imnul şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demonstranţii din Piaţa Victoriei au început să plece în jurul orei 22.00, după ce au scandat "România", "Hoţii", "Demisia", au cântat imnul şi au aprins, la unison, lanternele telefoanelor mobile.

Numărul cel mai mare de manifestanţi a fost atins în Piaţa Victoriei în jurul orei 21.30, când aproximativ 3.000 de persoane au protestat, pe o ninsoare abundentă.

Circulaţia a fost oprită spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu.

Manifestanţii au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, în zăpada rămasă, #rezistăm, #existăm. 

Mesaje asemănătoare, #continuăm, #rezist, #demisia, au fost proiectate cu lasere pe clădirea BRD. În piaţă s-au vândut vuvuzele şi steguleţe şi s-a împărţit, gratuit, ceai cald.

Protestatarii au cântat atât imnul României, cât şi "Imnul Golanilor".

Manifestanţii au scandat "Noaptea ca hoţii", "Zi de zi aici vom fi", "Ruşine să vă fie".

În piaţă au apărut bancnote cu chipul lui Liviu Dragnea, cu valoarea de 199.999 de lei, aluzie la pragul de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, trecut în ordonanţa care a fost abrogată.

Pe pancartele protestatarilor scria: "Rezistenţa devine datorie", "Noi n-am obosit! Ghinion!", "Nu pot ei minţi cât putem noi gândi", "Jos guvernul mafiot".

Protestatarii au făcut un om de zăpadă şi "pentru tura de noapte", după ce, în timpul zilei, unii dintre cei aflaţi în piaţă au făcut un om de zăpadă, pe care l-au împodobit cu steguleţe tricolore.

FOTO:Inquam Photos
FOTO:Inquam Photos

În momentul în care s-a oprit curentul în faţa Guvernului, în urma unei avarii care a afectat mai multe zone din Capitală, oamenii au strigat "Noaptea ca hoţii" şi au huiduit. 

În cele opt  zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.