Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, cel care i-a asigurat apărarea lui Dan Voiculescu în procesul ICA, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că dacă instanţa supremă va menţine decizia de excludere din magistratură a Cameliei Bogdan - judecătoarea din dosarul ICA - aceasta va fi prezentată ca argument în acţiunea deja existentă la CEDO, în care a fost invocată inclusiv incompatibilitatea magistratului. Conform lui Mateuţ, în funcţie de decizia CEDO poate fi solicitată în ţară o eventuală revizuire a sentinţei, ca o cale extraordinară de atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care completul de cinci judecători al Instanţei Supreme va menţine hotărârea de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, care a dat condamnările definitive în  dosarul privatizării frauduloase a ICA, avocaţii lui Dan Voiculescu vor analiza ce cale va fi urmată în continuare, având în vedere incompatibilitatea în care se afla magistratul la momentul pronunţării condamnărilor.

Mateuţ a precizat că decizia în cazul Cameliei Bogdan va fi prezentată în dosarul de la CEDO, unde a fost depusă o sesizare imediat după condamnarea lui Dsan Voiculescu şi unde s-a ridicat şi problema incompatibilităţii acesteia atunci când a dat deciziile de condamnare.

Avocatul a menţionat că la acest moment singura cale de atac este cea de la Strasbourg, abia după o decizie definitivă a CEDO putând fi solicitată în ţară, la Curtea de Apel Bucureşti, o eventuală revizuire a sentinţei, ca o cale extraordinară de atac.

"Dacă se va confirma excluderea din magistratură, atunci clar există argumente pentru a arăta ceea ce am şi invocat în procedura de la CEDO. Cred că aceste argumente vor întări şi vor servi procedurii judiciare aflate pe rolul CEDO", a precizat avocatul.

CSM a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, pentru că a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticorupţie funcţionarilor publici, organizat de Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosarul ICA. Decizia CSM nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 15 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.