Utilizatorii site-urilor de întâlniri online se evaluează între ei în funcţie de telefonul mobil pe care îl au, iar persoanele celibatare care deţin iPhone-uri nu vor să aibă relaţii romantice cu posesorii de smartphone-uri cu Android, potrivit unui sondaj realizat de platforma Match.com, informează marketwatch.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanii sunt foarte pretenţioşi atunci când vine vorba de găsirea unui partener pentru o întâlnire romantică, în special aceia dintre ei care deţin un iPhone, potrivit unui sondaj la care au participat peste 5.500 de celibatari în vârstă de peste 18 ani şi care utilizează site-ul de întâlniri online Match.com.

Posesorii de iPhone sunt de 21 de ori mai dispuşi să îi judece negativ pe ceilalţi utilizatori de pe Match.com care folosesc telefoane inteligente cu sistem de operare Android, în timp ce aceia care au telefoane cu sisteme Android sunt de 15 ori mai dispuşi să îi judece negativ pe celibatarii care deţin iPhone-uri.

Iar aceia care au modele de telefoane mobile mai vechi au cu 56% mai puţine şanse de a obţine o întâlnire romantică.

”Încercăm atât de multe alte metode pentru a vedea dacă suntem compatibili cu diverşi parteneri potenţiali, atunci de ce să nu trecem şi smartphone-urile pe listă?”, a spus Abby Rodman, psihoterapeut din Boston. ”Locul în care locuieşte o persoană, ce maşină conduce şi ce locuri de muncă fac sunt lucrurile pe care pe care le analizăm cu toţii atunci când începem o relaţie romantică. Acesta ar putea fi considerat un comentariu demn de milă, dar noi căutăm compatibilitatea şi în alte moduri, non-materialiste: păreri politice, convingeri religioase şi valori etice fundamentale”, a adăugat ea. 

Una dintre posibilele explicaţii pentru presupusa infatuare a posesorilor de iPhone-uri în privinţa întâlnirilor romantice ar putea fi următoarea: posesorii de iPhone au câştiguri mai mari decât cei care posedă telefoane cu sistem Android, potrivit companiei specializată în cercetări de piaţă ComScore. 

Deşi posesorii de Android şi iPhone par să prefere să aibă întâlniri romantice cu persoane ce posedă smartphone-uri din aceeaşi gamă cu ale lor, cele două categorii sunt totuşi de acord în anumite privinţe, atunci când vine vorba de prima întâlnire cu o persoană cunoscută pe Match.com. 

Gramatica deficitară este un factor defavorizant pentru 39% dintre celibatari, urmată în acest top al factorilor negativi de dinţii îndoiţi şi neperiaţi (37%) şi îmbrăcămintea demodată (35%). 

Aproape 15% dintre adulţii care au în prezent o relaţie au spus că s-ar gândi de două ori înainte de a accepta o întâlnire cu o persoană al cărei telefon mobil are ecranul crăpat. 

În plus, nu doar preferinţele faţă de mărcile de telefoane mobile îi dezbină pe celibatarii aflaţi în căutarea unui partener.  Adevărata analiză a partenerilor potenţiali începe atunci când celibatarii ”se împrietenesc” pe Facebook. Aproximativ 58% dintre ei spun că sunt inhibaţi de persoanele care se plâng prea mult pe Facebook şi exact 50% dintre celibatari sunt inhibaţi de partenerii potenţiali care sunt prea activi pe reţelele de socializare. 

Celibatarii cercetează în amănunt profilurile de pe reţelele de socializare în căutarea oricărui semn aferent vreunei lipse de compatibilitate şi acţionează foarte repede în urma informaţiilor astfel descoperite. 

De fapt, 66% dintre celibatari îi urmăresc pe reţelele de socializare pe viitorii candidaţi pentru o întâlnire romantică înainte de a merge la prima întâlnire. 77% dintre internauţi au spus că nu ar merge la o întâlnire dacă ar descoperi informaţii nefavorabile despre o persoană pe care o considerau compatibilă, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie pe 2.000 de adulţi celibatari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.