Cinefilii s-au reunit în număr mare - iar mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni în corturi - în centrul capitalei Germaniei, pentru a se asigura că vor putea să cumpere bilete la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin (9-19 februarie), informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martina Grotzki, care participă cu regularitate la acest festival de film din Germania, şi-a petrecut noaptea de duminică spre luni într-un cort amplasat în centrul oraşului Berlin, în piaţa Postdamer, pentru a putea să cumpere bilete la Berlinala 2017, care au fost puse în vânzare luni dimineaţă.

Ea consideră că programul ediţiei din acest an a Berlinalei este mai ”sobru”, deoarece include mai puţine comedii.

”Tu, eu şi toată lumea, ne aflăm la capătul lanţului trofic. Noi suntem aceia care trebuie să se descurce cu pierderea locului de muncă, a banilor şi a locuinţelor, cu destrămarea familiilor noastre. Este bine să arăţi aceste lucruri la scală mică, deoarece reprezintă ceva cu care noi, publicul, putem să ne identificăm”, a declarat ea pentru Reuters TV.

Săptămâna trecută, Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, a spus că ediţia din acest an a festivalului va oferi spectatorilor comentarii de actualitate despre ceea ce el a denumit ”apocalipsa zilnică” a lumii moderne, dar va oferi şi multe momente ”mai uşoare”.

Fanii filmului nu au fost însă descurajaţi de atacul islamist comis în Piaţa de Crăciun de Berlin, în decembrie, în urma căruia au fost ucise 12 persoane.

”Ce va fi, va fi. Aşadar, aş putea fi împuşcată chiar aici, în faţa cabinei de bilete - ce păcat! -, dar, cel puţin, aş muri în timp ce îmi satisfăceam un hobby”, a spus Miriam Lesch, una dintre persoanele care au stat la coadă pentru a cumpăra bilete la Berlinală.

Jeremy Andrew, care participă la Berlinală pentru al treilea an, spune că evenimentul din capitala Germaniei a devenit festivalului lui favorit. ”E pentru toată lumea... nu este precum Cannes-ul sau Veneţia. Dacă nu ştii absolut nimic despre cinema, atunci vino la Berlinală şi vei învăţa multe lucruri din filme noi”, a spus el.

Lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei. În plus, Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat  între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

România va fi reprezentată la Berlin şi de şapte cineaşti - regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan - în secţiunea Berlinale Talents, de proiectul ”The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

Preşedintele juriului competiţiei de la Berlin va fi cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor filme celebre precum ”Basic Instinct”, ”Total Recall” şi ”Elle”.

”Django”, lungmetrajul de debut al cineastului Etienne Comar, care descrie viaţa chitaristului şi compozitorului de jazz Django Reinhardt, va fi proiectat în premieră mondială pe 9 februarie în deschiderea Berlinalei 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.