Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să cheme în adunarea care va avea loc miercuri, 15 februarie, reprezentanţi ai posturilor de ştiri, pentru a purta o discuţie despre etica şi respectarea legii audiovizuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea de a invita reprezentanţii radiodifuzorilor pentru o discuţie la CNA i-a aparţinut Monicăi Gubernat, care este de părere că ”acum nicio televiziune nu mai respectă legea”.

Ea a făcut trimitere şi la felul în care au fost reflectate, în ultimele zile, protestele faţă de OUG 13 care au avut loc în Bucureşti şi în ţară, amintind de numărul manifestanţilor vehiculat de posturi de ştiri precum Digi şi B1TV.

”Problemele sunt grave şi ar trebui să le discutăm franc - de la publicitate la politică editorială, despre lipsa imparţialităţii, a echilibrului pe posturile considerate cândva cele mai echilibrate şi corecte”, a declarat Monica Gubernat.

La şedinţa CNA de marţi participă Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Florin Gabrea au votat ”împotrivă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.