Şaptesprezece persoane au fost evacuate, luni seara, din opt gospodării din localităţile nemţene Fărcaşa şi Poiana Teiului, situate pe Valea Bistriţei, din cauza unui zăpor de mari dimensiuni format în urma unor detonări în judeţul Suceava. Autorităţile din Neamţ au intrat în alertă, în cele două localităţi fiind pornite sistemele de alarmare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din Neamţ au intrat în alertă, luni seară, după ce un zăpor de mari dimensiuni, format în urma unei detonări controlate în Suceava, a intrat în judeţ, putând provoca inundaţii în mai multe localităţi de pe Valea Bistriţei.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a dispus evacuarea a trei persoane din două gospodării ale localităţii Fărcaşa şi 14 persoane din şase locuinţe ale satului Valea Teiului. Toţi cei 17 nemţeni scoşi din case se vor caza temporar la rude, după cum au anunţat autorităţile.

”Zăporul este intrat în judeţul Neamţ de aproximativ o oră şi jumătate şi se apropie de un bloc de gheaţă de peste 11 kilometri situat între localităţile Fărcaşa şi Poiana Teiului. Noi am intervenit în cursul zilei de ieri (n.r - duminică) şi astăzi (n.r. - luni) în zonă şi am făcut 24 de detonări controlate în aval de podul de gheaţă existent. Atât s-a putut face din punct de vedere tehnic. Este posibil să fie afectate de inundaţii locuinţele pentru care am dispus evacuarea, prioritatea noastră fiind asigurarea siguranţei populaţiei”, a declarat, luni, pentru News.ro prefectul judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale din cele două comune au pornit sistemele de alarmare în caz de calamităţi naturale pentru a alerta populaţia din zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.