A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, după aproximativ cinci ore, în care manifestanţii au strigat: "Demisia", "Jos Guvernul", "Hoţii" şi au purtat pancarte pe care scria "Peştele de la Dragnea se împute", ”Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat", "Codruţa, suntem cu tine", "Manipulaţii şi dezinformaţii aşteaptă şi nişte scuze". De asemenea, mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe, cei mai mulţi fiind la Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei 23.00, în Piaţa Victoriei din Capitală mai rămăseseră aproximativ 200 de protestatari. Ei au strigat, la unison: "Zi de zi aici vom fi", "Demisia" şi "Jandarmeria, jos pălăria".

Unul dintre manifestanţi li s-a adresat celor din jurul lui: "Haideţi, mă, la adunat chiştoace, că după aia zic că au fost golanii la miting".

Prin piaţă au început să circule maşini de poliţie.

UPDATE 22:57 A şaptea zi de proteste, aproape de final. În Piaţa Victoriei din Capitală mai sunt aproximativ 200 de oameni

În Piaţa Victoriei din Capitală mai sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 200 de protestatari. Ei strigă, la unison: "Zi de zi aici vom fi", "Demisia" şi "Jandarmeria, jos pălăria".

Unul dintre manifestanţi li s-a adresat celor din jurul lui: "Haideţi, mă, la adunat chiştoace, că după aia zic că au fost golanii la miting".

Circulaţia este în continuare blocată în zonă, dar prin piaţă au început să circule maşini de poliţie.

UPDATE 22:31 În Piaţa Victoriei din Capitală mai sunt aproximativ 2.000 de oameni: "O dorinţă sinceră, România liberă"

CITEȘTE ȘI Aproximativ 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, în a şaptea seară de proteste
CITEȘTE ȘI Peste 2.500 de ieşeni au protestat şi luni seară câteva ore, acţiunea încheindu-se după un marş pe străzile oraşului
CITEȘTE ȘI Oradea: Protest scurt şi de mică amploare în Piaţa Unirii. Aproximativ 250 de persoane au cerut demisia Guvernului

Aproximativ 2.000 de persoane se mai află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei strigă: "Aici vom fi, zi de zi", "Demisia, demisia" şi "Ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă".

CITEȘTE ȘI Cinci mii de persoane au strigat în Piaţa Mare din Sibiu ”Zi de zi aici vom fi” şi ”Ne vedem şi mâine”

Oamenii rămaşi în piaţă suflă în vuvuzele, fluieră şi bat în tobe. Mulţi dintre ei şi-au scos câinii la plimbare, iar unii chiar i-au lăsat liberi.

Oamenii scandează: "Cine nu sare nu vrea schimbare", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii".

CITEȘTE ȘI Neamţ: Şaptesprezece persoane evacuate, din cauza pericolului de inundaţii cauzat de un zăpor

Manifestanţii au pancarte pe care scrie: "Vrem în România, nu în Ro-hoţia", "Mergem până la capăt", "Refuz acest abuz", "Data viitoare, hai la votare", "Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia". Circulaţia este în continuare blocată în zonă.

UPDATE  22:17 Aproximativ 4.000 de oameni mai protestează în Piaţa Victoriei

Demonstranţii rămaşi în piaţă, la această oră, aproximativ 4.000, au pancarte pe care scrie: "Vrem în România, nu în Ro-hoţia", "Mergem până la capăt", "Refuz acest abuz", "Data viitoare, hai la votare", "Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia".

CITEȘTE ȘI Protestul de la Timişoara împotriva Guvernului s-a încheiat după trei ore

Circulaţia este în continuare blocată în zonă.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece în jurul orei 22.00, mulţi dintre ei îndreptându-se spre metrou.

CITEȘTE ȘI Peste o mie de persoane au protestat în faţa sediului PSD Constanţa strigând “Dragnea nu uita aşteptăm şi cartea ta”

Oamenii scandează: "Cine nu sare nu vrea schimbare", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii".

UPDATE 22:00 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece: "Data viitoare hai la votare"

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, la această oră, mulţi dintre ei îndreptându-se spre metrou. Demonstranţii rămaşi în piaţă, aproximativ 8.000, au pancarte pe care scrie: "Vrem în România, nu în Ro-hoţia", "Mergem până la capăt", "Refuz acest abuz", "Data viitoare, hai la votare", "Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia". Circulaţia este în continuare blocată în zonă.

Aproximativ 8.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii scandează "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii".

UPDATE 21:09 Peste 10.000 de oameni în Piaţa Victoriei: "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Hoţii". Circulaţia este blocată

CITEȘTE ȘI Peste 1.000 de oameni au protestat şi luni seară la Braşov scandând: "Zi de zi aici vom fi“
CITEȘTE ȘI Aproape 500 de ploieşteni au ieşit din nou în stradă manifestând împotriva Guvernului. La sediul PSD, au fost întâmpinaţi de tineri cu mesajul "Români suntem toţi".
CITEȘTE ȘI Aproximativ 250 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Oradea, scandând ”Demisia!”
CITEȘTE ȘI Aproximativ 300 de persoane protestează în centrul Craiovei cerând demisia membrilor Cabinetului Grindeanu

Peste 10.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii strigă: "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii". Circulaţia este complet blocată în zonă. Jandarmii le-au permis demonstranţilor să vină până lângă trotuarul din faţa sediului Executivului. În apropierea ieşirilor de metrou, dar şi în piaţă, manifestanţilor le sunt împărţite afişe A4 cu mesajele "Demisia" şi "Fără penali în Guvern".

CITEȘTE ȘI Numărul manifestanţilor din Cluj-Napoca depăşeşte 7.000; protestatarii au încheiat marşul prin oraş şi s-au întors în Piaţa Unirii

Manifestanţii huiduie, fluieră, suflă în vuvuzele şi scandează: "Demisia", "Refuz acest abuz", "Hoţii", "Anticipate", "Jos Guvernul", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "Ruşine să vă fie", "Noaptea, ca hoţii". Mulţi dintre demonstranţi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Unii dintre manifestanţi flutură steaguri ale României şi ale Uniunii Europene. Pe un panou publicitar din apropierea pieţei a fost lipit un afiş pe care scrie: #rezist.

La ieşirea de la metrou se vindeau fluiere cu cinci lei şi vuvuzele cu 10 lei, în timp ce în dreptul Muzeului Antipa erau comercializate steguleţe cu cinci lei bucata. Poliţiştii au intervenit, legitimându-i pe vânzătorii ambulanţi.

CITEȘTE ȘI Aproximativ 250 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Oradea, scandând ”Demisia!”

Pe pancartele demonstranţilor se poate citi: "Acesta este doar începutul", "Peştele de la Dragnea se împute", "Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat", "Codruţa, suntem cu tine", "Manipulaţii şi dezinformaţii aşteaptă şi nişte scuze".

Pe un panou unde se află pozele lui Dragnea, Hitler şi Stalin scrie: "Atenţie, mustăcioşi cu condamnări penale".

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

UPDATE 20:20 Protest în Piaţa Victoriei. Peste 4.000 de oameni fluieră, suflă în vuvuzele şi strigă: "Anticipate", "Jos Guvernul"

Peste 4.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii fluieră, suflă în vuvuzele şi scandează: "Anticipate", "Jos Guvernul", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "Ruşine să vă fie". Circulaţia spre Calea Victoriei şi Bulevardul Titulescu a fost oprită.

CITEȘTE ȘI Peste 3.000 de persoane la manifestaţia din Timişoara; de marţi, oamenii vor purta banderole albe, în semn de faţă de Guvern

În a şaptea zi de proteste, peste 4.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestaţii huiduie şi strigă:"Demisia", "Anticipate","DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", "Jos Iordache", "Hoţii".

CITEȘTE ȘI Alba Iulia: Peste 200 de oameni la un "marş al luminii” cu lanterne şi lasere cerând demisia Guvernului

Unii dintre demonstranţi flutură steaguri, alţi suflă în vuvuzele. La ieşirea de la metrou se vând fluiere cu cinci lei şi vuvuzele cu 10 lei, în timp ce în dreptul Muzeului Antipa sunt comercializate steguleţe cu cinci lei bucata. Poliţiştii intervin, legitimându-i pe vânzătorii ambulanţi.

CITEȘTE ȘI Arad: Schimb de replici între manifestanţi şi un grup de şapte pensionari susţinători ai Guvernului; aproximativ 500 de persoane au ieşit în stradă

Pe pancartele demonstranţilor se poate citi: "Peştele de la Dragnea se împute", "Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat", "Codruţa, suntem cu tine", "Manipulaţii şi dezinformaţii aşteaptă şi nişte scuze".

Pe un panou unde se află pozele lui Dragnea, Hitler şi Stalin scrie: "Atenţie, mustăcioşi cu condamnări penale".

CITEȘTE ȘI Aproximativ 3.000 de persoane au pornit în marş pe străzile oraşului Sibiu, cerând demisia Guvernului
CITEȘTE ȘI Numărul protestatarilor din Cluj-Napoca a crescut la aproximativ 3.000; manifestanţii au pornit în marş prin oraş
CITEȘTE ȘI Peste o mie de oameni protestează în Timişoara; manifestanţii au citit şi o listă cu opt revedincări
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

În a şaptea zi de proteste, peste 2.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală. Unii dintre manifestanţi suflă în vuvuzele, iar alţii strigă: "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Jos Dragnea", "Jos Iordache", "Hoţii","Demisia", "PSD, ciuma roşie".

CITEȘTE ȘI Peste 500 de persoane în faţa Prefecturii Braşov. Oamenii cer demisia Guvernului: "Garanţia noastră e plecarea voastră“ - VIDEO

La această oră, circulaţia se desfăşoară normal în Piaţa Victoriei, iar demonstranţii nu depăşesc gardurile montate de jandarmi.

CITEȘTE ȘI Aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Iaşi, cerând demisia Guvernului

Peste 280.000 de oameni au protestat duminică în Piaţa Victoriei, în ziua în care Guvernul a abrogat OUG privind codurile penale.

CITEȘTE ȘI Peste 150 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa pentru a cere demisia Guvernului CITEȘTE ȘI Peste 150 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa pentru a cere demisia Guvernului

Duminică, manifestanţii din Piaţa Victoriei au anunţat că, chiar dacă Guvernul a abrogat OUG de modificare a codurilor penale, nu renunţă la proteste pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politiceni, şi trebuie să răspundă pentru ce au făcut şi să îşi dea demisia. De asemenea, peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze duminică şi în alte oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara - 40.000, Iaşi - 30.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.