Protestul de la Palatul Cotroceni, unde au participat aproximativ 2.500 de oameni care au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară” şi au susţinut Guvernul Grindeanu, s-a încheiat după şapte ore. Majoritatea participanţilor au fost persoane în vârstă care au scandat „Demisia” şi "Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului" şi au afişat hârtii pe care scrie: "Susţin Guvernul legitim”, "Jos Iohannis”, "Jos Kovesi” şi "Jos labele de pe Guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE  22:37 Protestul de la Cotroceni, unde s-a cerut demisia lui Iohannis şi a fost susţinut Guvernul Grindeanu, s-a încheiat

Protestatarii au huiduit, au înjurat, au fluierat şi au scandat "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Trădătorul", "Vinovatul", "Instigatorul", "Demisia", "Afară, afară, cu străinii din ţară", "Iohannis şi cu ai lui, trădătorii neamului", "Ieşi afară, javră ordinară", "Nu suntem plătiţi, noi suntem uniţi", "Du-te la mama ta, du-te în Germania", "Şase case fără taxe", ?", "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Români din ţară, daţi neamţul afară", "Luptăm, luptăm şi legea apărăm".

Oamenii care au venit la protestul de la Palatul Cotroceni au afişat pancarte pe care scria: "Eu gândesc, am mintea mea, nu mă poţi manipula”, „Iohannis, trădător de ţară", "Arestaţi nazistul trădător şi huiduma de la DNA", "Iohannis, bine ai face să laşi România în pace", "Pierdut preşedinte"

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE 19:39 Peste 2.500 de oameni la protestul de la Palatul Cotroceni: "Jos Iohannis", "Ăsta-i începutul, o să cadă cucul", "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta"

Peste 2.500 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Cotroceni, unii s-au urcat garduri şi au scandat prin portavoci "Jos Iohannis", "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "La DNA, fără cucuvea” şi "Ăsta-i începutul, o să cadă cucul".

Manifestanţii huiduie, fluieră şi suflă în vuvuzele, iar doi protestatari au agăţat pe beţe două geci roşii pe care le-au fluturat.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Protestatarii au cântat „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Iohannis şi cu ai lui şi-au găsit beleaua” şi scandează: "Jos Iohannis", „Trădător de ţară”, "Hoţule, hoţule, votul nostru unde e?", "Sorin, nu uita, ţara e de partea ta", "Români din ţară, daţi neamţul afară", "Luptăm, luptăm şi legea apărăm".

Câţiva protestatari s-au urcat pe gardurile clădirilor aflate de-o parte şi de alta a bulevardului Eroii Sanitari, au scandat şi le-au vorbit oamenilor adunaţi la protest.

UPDATE 17:36 Peste 1.000 de persoane protestează la Palatul Cotroceni. Circulaţia rutieră este blocată

Peste 1.000 de persoane protestează, la ora teansmiterii acestei ştiri, la Palatul Cotroceni şi scandează "Jos Iohannis", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "PNL şi USR aceeaşi mizerie”, "Vrem guvern democrat" şi "Ghinion, am ieşit şi noi”. Circulaţia rutieră prin faţa Palatului Cotroceni a fost blocată. În timpul manifestaţiei a avut loc un incident, o persoană fiind scoasă din zona de protest după ce s-a aruncat cu bulgări de zăpadă.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

La protestul de la Palatul Cotroceni vin în continuare oameni, numărul manifestanţilor fiind în creştere.

După ce numărul protestatarilor a crescut, circulaţia a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

Oamenii care protestează la Palatul Cotroceni scandează: "Ieşi afară, javră ordinară", "Demisia", "Hoţul de case”, "Hoţul strigă hoţii”, "Instigatorul", "DNA să vină să te ia", "Jos Iohannis", "PNL şi USR aceeaşi mizerie”, "Vrem guvern democrat", "Ghinion, am ieşit şi noi", "Ieşi afară, slugă ordinară", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "Nu suntem românii tăi", „Marioneta", "Ne-am săturat, te vrem suspendat", "Iohannis şi Nicuşor, trădătorii de popor", "Jos Kovesi" şi "Bucureşteni, veniţi la Cotroceni".

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Manifestanţii afişează mesaje precum: "Ai băga ţara-n belea, vine Luluţa să te ia", "Iohannis, demisia", "Respectă votul majorităţii, nu admitem ca minoritatea să guverneze ţara", "Jos Iohannis", "Domnule preşedinte, am votat PSD dar, nu sunt ciuma roşie".

O femeie a venit la manifestaţie cu o hartă a României, pe care a afişat-o pe unul dintre gardurile din zona de protest.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Câţiva oameni s-au urcat, la un moment dat, pe un gard care delimitează zona de protest şi au scandat: "Jos Iohannis", apoi au huiduit şi au fluierat.

În zona de protest de la Palatul Cotroceni a venit şi o tânără cu o pancartă pe care avea un mesaj împotriva Guvernului, aceasta fiind bruscată de unii manifestanţi.

Un student care a venit la Palatul Cotroceni a spus că voia să întrebe ce se întâmplă şi pentru ce se protestează, moment în care o femeie l-a bruscat şi a vrut să îl lovească cu umbrela.

Un manifestant le-a spus jandarmilor că nu este corect ca ei să fie înghesuiţi şi cei care protestează în Piaţa Victoriei să aibă un spatiu atât de larg de desfăşurare.

Oamenii spun că au venit la protest în urma mesajelor de mobilizare de pe reţelele de socializare.

Manifestanţii scandează "Huo mass-media securistă", "Trădătorul", "Jos infractorul", „Vânzătorul de copii", „Votul meu contează”, huiduie şi fluieră.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cei mai mulţi au hârtii albe pe care scrie "Susţin guvernul Grindeanu, reprezint vocea tăcută a străzii", "Jos cu Iohannis, trădător de ţară", "Eu sunt românul tău", "Vrem o Românie fără preşedinte penal", "Jos labele după (sic!) ţară", "Iohannis, nu uita, România nu-i ţar (sic!) ta”, "Tineretul a ieşit în stradă de frică că îi dă afară corporaţiile".

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

O femeie aflată printre protestatari spune că prin această acţiune nu se vrea dezbinare şi că respectă dorinţa tinerilor din Piaţa Victoriei de a protesta, dar crede că aceştia sunt manipulaţi.

"Nu vrem dezbinare. Noi am fost de acord să iasă tinerii în stradă, dar vrem să ni se respecte votul, vrem la guvernare acest PSD şi ALDE. Văd că protestele din Piaţa Victoriei sunt manipulate. Tinerii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi", a spus femeia.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Unul dintre protestatari le reproşează jurnaliştilor că dezinformează şi că el a făcut „revoluţia”, iar atunci când a fost întrebat cum a ajuns la protest şi ce revendicări are, a vrut să lovească un jurnalist, care a fost apărat de patru persoane.

Protestul are loc pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, circulaţia în zonă nefiind blocată.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un manifestant le-a spus jandarmilor că nu este corect ca ei să fie înghesuiţi pe trotuar şi cei care protestează în Piaţa Victoriei să aibă un spatiu atât de larg de desfăşurare.

Protestul din faţa Palatului Cotroceni are loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde de şase zile se strâng peste 100.000 de oameni, sâmbătă participând peste 170.000 de oameni, nemulţumiţi de ordonanţa de urgenţă privind codurile penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.