Membrii Executivului au aprobat proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. A fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile în anul 2016 şi 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin aprobarea unui memorandum vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei în care guvernul Grindeanu a făcut acelaşi lucru pe 31 ianuarie.

În ceea ce-l priveşte pe ministrul Justiţiei Florin Iordache, surse guvernamentale au declarat că premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat să-şi  facă o evaluare a activităţii şi a ministerului pe care îl conduce de la preluarea mandatului.

Surse guvernamentale declarau pentru News.ro, anterior şedinţei, că Guvernul ia în calcul anularea OUG. De asemenea, după şedinţa specială a Cabinetului se aştepta şi un anunţ legat de plecarea ministrului Justiţiei Florin Iordache din Executiv, mai ales că, în urmă cu o zi, premierul Sorin Grindeanu a spus că acesta trebuie să îşi asume consecinţele pentru faptul că argumentele Guvernului pentru OUG 13/2017 nu au fost bine comunicate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.