Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, duminică, după ce Comisiile de buget au respins amendamentele liberalilor privind o suplimentare de fonduri la Ministerul Justiţiei, că Executivul demonstrează "degringoladă", pentru că ministrul Florin Iordache le susţinuse, dar acum secretarul de stat prezent la discuţii nu le-a dorit aprobate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Degringolada guvernului Grindeanu se resimte şi la conducerea Ministerului Justiţiei şi se resimte şi în dezbaterile pe care le avem pe buget în Parlament. După ce în Comisia juridică toate amendamentele PNL au fost acceptate cu unanimitate, pentru că erau întemeiate, inclusiv cu acordul ministrului atunci de faţă, astăzi, în Comisia de buget finanţe, ministerul Justiţiei, reprezentat de un secretar de stat a avut o cu totul altă poziţie, neştiind cum să se coreleze cu ministrul", a spus Predoiu.

El a acuzat "dezordinea managerială" din Ministerul Justiţiei, afirmând că amendamentele PNL respinse de comisiile de buget veneau cu măsuri pozitive pentru justiţie şi cetăţeni.

Liderul liberal a dat ca exemplu un amendament privind suplimentarea bugetului agenţiei de recuperare a prejudiciilor, pentru angajarea de personal nou. "Mă întreb dacă acest refuz nu are, de fapt, în spate voinţă politică, de a se ascunde în continuare fondurile rezultate din infracţiuni", a spus liberalul.

Predoiu a acuzat şi respingerea unor amendamente care ar fi "ameliorat" situaţia din penitenciare, precum creşterea normei de hrană, achiziţionarea de brăţi electronice şi angajarea de nou personal de probaţiune.

"Toate aceste amendamente nu făceau decât să acopere cu fapte vorbe şi promisiuni ale PSD în campania electorală, deci noi suntem mai serioşi", a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Cele patru amendamente ale PNL au fost respinse, duminică, de Comisiile reunite de buget-finanţe, după ce, vineri, Comisia juridică a avizat bugetul Ministerului Justiţiei, aprobând şi amendamente ale liberalilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.